KULTURA CESTOVÁNÍ S DĚTIČKAMI- PROČ JE TO OTRAVNÉ????

PROČ JE NEPŘÍJEMNÉ CESTOVAT S DĚTMI A KOMU TO VADI ???? KULTURA CESTOVÁNÍ JE PROBLÉM???

Mám potřebu se vyjádřit k problému cestování s dětmi nejen nyní jako spolucestující,ale i jako matka,která to má taky za sebou!Obojí je úúúžasnéé!Každý máme své svobodné názory na to či ono,na každého,na vše kolem nás,natož jak vychovávat své dítě,které je nám nade vše nejdražší a pro které chceme však to nejlepší!!! Myslíme na toho svého miláčka i na cestách a při plánování té nejpříjemnější dovolené? Pro nás i pro něj? Nebo jen pro nás a on je jen s námi? Myslíme na něj především,kdy mu je půl roku,že pro něj bude nejlepší cestovat za oceán,Že to nutně potřebuje?Že je ten správný a pro něj příjemný čas,kdy ho tam tedy dovláčím? Přece ho miluji,ne?

Tak fajn,objednám letenky,sedadlo nepotřebuje,ušetřím i za poplatky,navíc pro dítě má každý pochopení a nějak se tam uvelebí,případně přes někoho natáhne-je to dítě! K tomu řádně řádně mrzuté,neb nevyspalé,neví co se děje,proč se to děje,nikdo ho na nic neupozornil,místo v postýlce je někde v nepříjemném prostředí s mnoha cizími lidmi-je to vážně fajnový!

Všichni kolem jsou velmi tolerantní až tak,že by všechny malé šklebouny nechali i s milujícími rodiči posadit do uzavřeného prostoru,daleko odděleného od "normálního",ale snaží se tvářit jak jen možno přívětivě a s pochopením,které jim bere veškerou energii,které mají už beztak málo,když uvážíme,že i oni letí za odpočinkem! Ale co je komu do nich? Hlavní je prosperita a obsazení dopravního prostředku,v tomto případě letadla.Co na tom,že děti bez letenky si "létají" bez prolému mezi těmi,co si platí,že je obtěžují řevem a nevychovaností a za jejichž nezvladatelnost nezodpovídají rodiče,ani palubní personál?Co by to kdo řešil a koho to zajímá?Žeby EU nařídila dávat dětem na cesty něco tak běžného,co se dává např.při cestách autem? To by asi neprošlo,přitom je to o nejlepší,jak s nimi zvládat tyhle jízdy-hlavně pro ně!

Je úplně jedno,zda jsme v letadle na delší trase,tramvaji na dvě zastávky,čekárně kdekoliv,na ulici,v obchodě-důležitá by měla být jedna věc a sice-myslet a chovat se tak,abych neobtěžoval!!! A k tomu zcela samozřejmě vést své dětičky,mi připadá naprosto přirozené!!! JENOMŽE!

KULRUTA ČESKÉHO CESTOVÁNÍ JE TAK TROŠKU MIMO- omlouvám se vyjímkám a nepřijímám názory typu "americké výchovy"!!!

Děkuji,Vaše Dagmar

 

 

Autor: Dagmar Frantová | neděle 26.10.2014 3:03 | karma článku: 15,98 | přečteno: 1061x