Jakže se jmenuje tamta věc po zimě?

                                                                                 Jaro                                                                                                                                                                                                                                                           Jak krásně voní ta změna plná barev. To procitnutí země a hluboký nádech. Užívám si pohled na lidi okolo, na které tak impresionisticky toto probuzení působí. I mě už celou pohltilo a oblékám svou průsvitnou sukni, jež se co nevidět umaže od trávy. Nejen sluneční paprsky totiž barví tváře do červena. Milujme se a množme se – a nejlépe s vínem ve stromovce.

Jaro

Uplynulo 12 měsíců a severní polokoule se opět pootočila směrem ke slunci. Silně aromatické látky poletují vzduchem. V ruce větrovku a zyrtek v peněžence a už mám jasno, že nastalo jaro. Ještě pár týdnů a příjde maturita a zkouškové. Vlastně když se to tak vezme, tak zbývá pár týdnů i do léta, potom nás čeká podzim a po něm už zase jen zima. Dál obdivuji takové množství chlorofylu v parenchymu rostlin a nasazuji si brýle s UV filtrem.

 

Jaro

Paráda. Díky tomu neskutečnýmu světlu zas nevidím na obrazovku. Spouštím žaluzie. Ven už se mi ani nechce, od tý doby, co je venku tak teplo jsou na každým rohu ožralý puberťáci a holky, který se vyfikly přesně jak z reklamy na vložky. No co, stejně trávím většinu dne v metru a pití mi vlastně taky zrovna nevadí. Jo a víte, co vám ještě povím? Roztály hovna.

 

Aneb kdybych napsala jen, že mám ráda jaro, tak to nikdo číst nebude.

Takže – mám moc ráda jaro.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Markéta Dadáková | sobota 22.3.2014 20:14 | karma článku: 8,20 | přečteno: 490x
  • Další články autora

Markéta Dadáková

Bezbožná

21.11.2016 v 19:39 | Karma: 12,84

Markéta Dadáková

Rozkvět

8.12.2015 v 2:59 | Karma: 5,66

Markéta Dadáková

Segments sentimentaux I

12.3.2015 v 19:43 | Karma: 7,47