Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

7. 10. 2010 12:42
Máte karmu za dobrý námět !

Nesmyslné zákony a vyhlášky dělají z našeho státu úřednický stát. Máme tolik úředníků, že by jsme je mohli hromadně vyvážet.

Nejde to, protože v rámci EU, je to téměř všude! Merkelová chce propustit 25% úředníků a to je mnohem bohatší stát !

Drábek má rovněž máslo na hlavě.

Chce odměňovat podle vzdělání a výkonu. Dřív ty úředníky dělali převážně středoškoláci, dnes je tam plno vysokoškoláků s vysokými platy a často mimo svůj obor. Proto je státní správa mnohem nákladnější. Odměňovat se musí dle kvality, výkonu, úrovně činnosti a odborné náročnosti, bez ohledu na vzdělání. Ti vysokoškoláci chybí v náročném podnikatelském prostředí, kde se mohou podílet na vytváření hodnot, které plní daňové příjmy státu. Rozhodující je předělání zákonů a vyhlášek tak, aby se odbouraly veškeré zbytečné i nesmyslné úřednické činnosti a především zrušily nadbytečné úřady a instituce ! 

Jinak máte pravdu, schopný a aktivní úředník s potřebným přehledem, který nahradí několik úředníků, si zaslouží přidat !

0 0
možnosti

pavel 99

7. 10. 2010 12:46
Re: Máte karmu za dobrý námět !

jenom poznámku: "...Ti vysokoškoláci chybí v náročném podnikatelském prostředí, kde se mohou podílet na vytváření hodnot,..." - nerad generalizuji, ale obávám se, že mnoho z těchto vysokoškoláků vůbec nikde nechybí, naopak "přebývají".

0 0
možnosti

Paeris Kiran

7. 10. 2010 23:10
Re: Máte karmu za dobrý námět !

Oni tak nějak přebývají všichni. To je způsobeno nerozumnou politikou podpor porodnosti v okamžiku kdy produktivita práce roste tak že se lidé stávají zbyteční. Současná populace ČR by mohla o 15 procent poklesnout a nikdo by si toho nai nevšiml..

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer