Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rozumný argument proč volit levici prostě neexistuje

Snažil jsem se najít důvody, proč bych měl volit levici. Komunisty rovnou vynechávám, proto jsem hledal nějaké rozumné argumenty, které by mě motivovali volit ČSSD. Bohužel jsem žádné nenašel, neboť nejspíš neexistují. Ale pěkně po pořádku.

Na začátku jsem rozdělil potenciální voliče do několika kategorií: studenti, zaměstnanci, nezaměstnaní, podnikatelé, církve, důchodci. Každá ze skupin má své zájmy a navzájem se liší. Jak si ČSSD stojí u každé ze skupin?

Studenti: tady je to vcelku jasné, už studentské volby ukázaly, že ČSSD toho moc této skupině nabídnout nedokázala. Vypadá to, že tato generace mladých lidí si už dokáže konečně pořádně vážit svobody a nenechá se koupit nesmyslnýma a populistickýma slibama socialistů. Mladí skutečně chtějí spíše dobré vzdělání a šanci pro rovnou příležitost, nežli nějakou protekci, dotování a vodění za ručičku od státu. Mnozí z nich si na školu již částečně, nebo plně vydělávají, protože dostatečně chápou, že kvalitní vzdělání není zadarmo a je nejlepší investicí do života. Rozhodně nemají zapotřebí nechat se mlátit od poskoků ČSSD, protože vyjádřili jiný názor, nadávat si do fašistů a podobné excesy, které provázely kampaň ČSSD. Mladí mají rádi internet, nezávislost, je jim proti srsti papalášské chování, což je v přesném protikladu k tomu, co nabízí ČSSD.

Zaměstnaní: zaměstnanci si nejspíše přejí, aby platili co nejnižší daně, měli menší odvody, aby jejich práce byla stabilní - ČSSD však nabízí vyšší zdanění mzdy, vyšší odvody - člověk, který si vydělal 15tis. hrubého v roce 2006, si domů odnesl cca Kč 11.324,-, v roce 2010 mu z hrubé mzdy 15tis. zbylo cca Kč 12.405,-. Pokud bude chtít ČSSD nadále zvyšovat daně firmám a podnikatelům, ti se mohou rozhodnout, že s podnikáním zde skončí a budou hledat pracovní sílu jinde, kde budou podmínky příznivější, což je v přesném protikladu k tomu, co by si přáli zaměstnanci v ČR.

Nezaměstnaní: nezaměstnaný si asi ze všeho nejvíc přeje najít práci. Jak chce ČSSD zajistit nová pracovní místa? Tím, že podnikatelům bude házet další klacky pod nohy, zvyšovat daně? ČSSD nehodlá uvolnit zákoník práce tak, aby zaměstnavatelé mohli snadněji nabídnout nová pracovní místa (viz: Proč nechce ČSSD vyšší zaměstnanost). Podpora a různé sociální dávky nemohou nahradit plnohodnotný výdělek. Navíc dávky jsou to první na co se v případě nouze sáhne - příklad Řecka je více než alarmující. Chcete být snad závislí na dávkách, nebo si raději vyděláte prací?

Podnikatelé a firmy: tahle skupina to má myslím si nejtěžší s hledáním rozumných argumentů proč volit ČSSD. Podnikatelé by jistě ocenili přehledný a jednoduchý daňový systém, nižší daně a odvody, jednodušší možnost vzniku i zániku pracovního místa. Rovný přístup ke státním zakázkám formou transparentních výběrových řízení.  ČSSD si však už nyní brousí zuby na to jak zvýší daně z příjmů PO. Očekávat, že uvolní pracovní právo ve prospěch zaměstnavatelů je holá utopie, naopak, ČSSD bude dále podporovat některé vyděračské odbory ve státních a polostátních firmách, které chtějí rozhodovat o tom, jak má majitel hospodařit a budou si brát zákazníky svých firem za rukojmí ve svém "svatém" boji.

Církve: církve mají jasného koně ve své KDU-ČSL, která podporuje vrácení majetku církvím a vůbec má k církvím nejvřelejší vztah. ČSSD tak církvím nenabízí nic, co by je mohlo oslovit.

Důchodci: co může ČSSD nabídnout stávajícím důchodcům? Nabízí jim akorát jakýsi jednorázový příplatek, který lživě nazývají 13. důchod. Chtějí se však důchodci nechat koupit za mizerných 2.400,- a zadlužit ještě víc tuto  republiku tímto nesystémovým opatřením. Ne že bych dnešním důchodcům nepřál nějakou tu korunu navíc, ale způsobů jak toho dosáhnout je jistě víc a nemusíme u toho nutně prohlubovat shodek státního rozpočtu. Odpovědné děti se o své rodiče dokáží postarat a pokud se jejim rodičům nedostává, určitě jsou schopni tuto částku poskytnout. Pro budoucí důchodce platí naprosto jasné: na život ve stáří se musíte zajistit sami, stát vám sice bude něco přispívat, ale pokud chcete vést ve stáří důstojný život, je to pouze na vás. Vzhledem k prodlužování věku a nárustu obyvatelstva v důchodovém věku, stále ubývá množina lidí, kteří na důchody vydělávají. Důchodová reforma proto není pouze varianta, je to naprostá nutnost! ČSSD se však brání měnit tento kolabující systém a proto jde přesně proti zájmům budoucích důchodců.

Všechny skupiny lidí by si asi přály, aby zde bylo dostupné a především kvalitní zdravotnictví, aby stát zajistil vymahatelnost práva. Lži o tom, že zdravotnictví je bezplatné už snad nevěří ani případní voliči ČSSD. Každý z nás platí minimálně zdravotní pojištění. Kvalitní péče prostě něco stojí, a proto by strany měly lpět na tom, aby tato péče byla chráněna proti zneužívání od simulantů, paralenkářů apod. tak, aby tato péče a finance mohly být nasměrovány k těm, kteří to skutečně potřebují. Na druhou stranu by měly zajistit, aby peníze neunikaly na tisk různých nesmyslných časopisů, budování předražených honosných paláců a podobných černých děr.

ČSSD však v této souvislosti slibuje pouze to, že někomu něco vezme a dá to někomu jinému, případně, že nebude váhat ještě více zadlužit budoucí generace. Na jednu stranu chce ČSSD snižovat cenu energií a telefonních služeb - což je samozřejmě nesmysl, na druhou stranu si neuvědomuje, že nižší ceny budou znamenat nižší zisk pro dané společnosti a tím pádem i nižší daně a odvody do státní kasy. ČSSD chce např. vzít peníze ze zisku toho zlého ČEZu a dát je na důchodovou reformu, ale kdyby nebylo těch "nechutných" zisků ČEZu, kde by chtěla vzít ČSSD na svoje sliby? A jaké peníze chce z ČEZu vlastně vzít, když jim sníží ceny a tedy i tento zisk? To je protimluv, že? ČSSD je prostě takový baron Prášil, který si neuvědomuje realitu, ve které žijí lidé a tato republika. Bezostyšně chtějí tuto zemi ještě více zadlužovat, protože vědí, že oni to platit nebudou. "Slibem neurazíš" je heslo socialistů. ČSSD prostě není schopna nabídnout realistický program, pouze snůšku slibů, o kterých předem ví, že je nemůže splnit.

Politika ČSSD tedy prosperitu lidem nenabízí, rozumný argument pro volbu ČSSD proto neexistuje!

Autor: Petr Čunderlík | pátek 28.5.2010 7:25 | karma článku: 28,68 | přečteno: 1606x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

Jak můžete kritizovat někoho, kdo nechce válku, ale chce mír? Copak může být požadavek na řešení konfliktu mírovou cestou v něčem špatný? Mohli jsme žít v míru a prosperitě, stačilo jenom obětovat Ukrajinu...

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Petr Čunderlík

Diagnóza české vlajky na profilu

Rozmohl se nám tu takový nešvar, kdy se česká vlajka až nepříjemně často vyskytuje v profilech všelijakých dezolátů a jiných nedouků, kteří si pletou vlastenectví s nacionalismem a mnohdy i tu naši vlajku s vlajkou jiného státu..

28.7.2022 v 11:03 | Karma: 25,78 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Kolocovy: Zneužívání "metoo" na český způsob

Někteří lidé si prostě myslí, že když si načmárají na ruce heslo "metoo", tak se tím automaticky legalizují jako oběť sexuálního zneužívání a násilí, ať se jim přihodilo cokoliv.

19.1.2021 v 10:39 | Karma: 40,64 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

Keňa! Můj druhý domov, srdce Afriky a místo, kam se vždy rád vracím. Žluté pláně Masai Mary, červená zem v Tsavu a majestátní Kilimandžáro v parku Amboseli spolehlivě rozbuší mé srdce. Afriko, má velká lásko, zase jsem doma!

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91 | Přečteno: 1253x | Diskuse| Fotoblogy

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

Jaro se pomalu chýlí ke konci a vládu bude přebírat léto, proto je myslím si vhodný okamžik se podívat, jaké to jaro letos bylo. Krom jiného jsem si konečně našel čas na českou přírodu, kterou jsem tak dlouho zanedbával...

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80 | Přečteno: 1830x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kdo vlastní české firmy. Zahraniční kapitál roste, počet Rusů v čele klesá

5. května 2024  18:22

Ruský kapitál v českých firmách od invaze na Ukrajinu a s ní spojenými sankcemi klesá, některé...

Měření lebek či nucená převýchova. Sámové podávají svědectví o křivdách

5. května 2024  18:20

Krádeže území, odebírání dětí na převýchovu nebo pseudovědecké experimenty. To je pouze část...

Záchranka na maratonu ošetřila 52 běžců po kolapsu, do nemocnice museli čtyři

5. května 2024  13:30,  aktualizováno  17:53

Záchranáři na Pražském mezinárodním maratonu ošetřili 52 běžců, vesměs po kolapsu. Informovali o...

V německém Magdeburgu strhl vichr skákací hrad i s dětmi do Labe

5. května 2024  17:45

V německém Magdeburgu v neděli poryv větru strhl do Labe skákací hrad, na kterém se bavilo několik...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer