Podle ODS nemají zřejmě pražští voliči pamět a jezdí na tříkolce

Já nevím, co se to děje v hlavách volebních manažerů, ale tolik stupidity a naprostého pohrdání voliči, co vyplodila letošní volební kampaň, se jen tak nevidí. Dalším přírůstkem jsou billboardy v Praze, na kterých se bijí v prsa straníci ODS s hesly - zabráníme korupci, nebo podobně znějící blábol. Mám pocit, že si ODS nevidí do huby, když chce takto oslovit své voliče, neboť jenom trochu uvažující člověk ví, kdo v Praze posledních 20 let drtivě vyhrával volby, kdo sedí na magistrátu a kdo měl tedy rozhodující moc vymycovat korupci a kdo naopak nevymýtil vůbec nic, a naopak pod vládou kterých lidí se korupci v Praze a asi i jinde daří jak houbám po dešti.

Člověk nemusí být detektiv, stačí aby se jenom trošku pohyboval ve veřejném životě, případně podnikal, či obchodoval a ví, kam nemá smysl nabídku posílat, kde vůbec nejde o nějaké výběrové řízení, kde jde pouze o to, abyste dělal křoví předem jasnému vítězi. Kauzy Jančíka, Bémovské open card a podobné "majstrštichy" netřeba blíže rozpitvávat, proto je s podivem, že se ODS prezentuje hesly o zabránění korupce. Tím dle mého názoru dělá z lidí s prominutím naprosté voly, neboť jenom vůl jim něco takového může sežrat.

Místo smysluplných hesel a sebereflexe se ODS dostává tímto způsobem kampaně na úroveň ČSSD, která také lacině "nabízí" zbavení korupce. Od stran, které tomuto státu vládnou posledních 20 let a které měly rozhodují možnost korupci omezit a neomezily, bych čekal smysluplnější přístup a agitaci. Místo toho se však na billboardech objevují hesla, kterým se může člověk jenom usmívat, spíše ho to však štve a přemýšlí nad tím, zdali jsou ti lidé naprostí ignoranti, nebo zda prostě a jednoduše jenom lžou.

Stejně tak jako si Trojané už nikdy dobrovolně nevtáhnou Trojského koně od Řeků do svého města, tak stejně tak by se měli zachovat voliči v letošních volbách. ODS a ČSSD jsou jako virus, který napadl tuto zemi a dusí jí svým nesmyslným bojem, ve kterém si mají voliči vybrat pouze mezi těmito zkorumpovanými stranami. Omyl, alternativy existují a doufám, že se ve volbách prosadí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Čunderlík | úterý 11.5.2010 15:31 | karma článku: 23,39 | přečteno: 1616x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80