Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pátá kolona byla, je a bude jednou z největších hrozeb pro stát

Pátá kolona, neboli lidé, kteří programově škodí vlastnímu státu ve prospěch agresora, byla je a vždy bude  jednou z největších hrozeb pro obyvatele a stát, ve kterém žijí. Nebezpečnost těchto individuí spočívá především v jejich pokřiveném charakteru, který neuznává nic jiného, než hrubou sílu a vlastní zisk. Investovat čas a energii do těchto zoufalců a snažit se je nějak přesvědčit argumenty je zcela zbytečné, je to podobné jako udělat z gumy ocel. Jsou to lidé, kteří žijí ze zla, nešťastné osoby prahnoucí po moci a ovládání druhých.

Pozor, nepleťte si ale pátou kolonu s lidmi, kteří nabízejí jiný pohled a jsou v opozici s vašimi názory. Takoví jsou naopak potřební a jejich kritický názor mnohdy vede k lepšímu vytříbení vlastních myšlenek. Mluvím zde o programových trollech, kteří se nesnaží nabídnout jiný názor, ale kteří se snaží účelově manipulovat s fakty ve prospěch agresora, ať už jsou za to placení nebo pouze z přesvědčení. Jejich činnost je o to zákeřnější, že relativizují vše, co se jim nehodí do jejich teorií a své absurdity a slovní výpady vůči oponentům pak halí do slůvek o svobodě slova, snažíc se přitom znevěrohodnit osobu oponenta bez schopnosti rozumně obhájit podstatu věci za kterou horují.

Jsou to právě představitelé páté kolony, kteří poté páchají ta největší zvěrstva na vlasních spoluobčanech, aby tak v očích nových pánů dokázali svou věrnost - novodobí "Janičáři", kteří jsou tou nejhorlivější a nejbrutálnější silou v zemi, která ubližuje a škodí vlastním obyvatelům.

Vrcholným stádiem páté kolony je pak okamžik, kdy tito lidé začnou vytvářet polovojenské dobrovolnické sbory (tzv. freikorps), které začnou spolupracovat s agresorem, který chce napadnout nebo již napadnul vaši zemi. Příkladem moderních freikorps mohou být někteří ruští obyvatelé východní Ukrajiny, tvz. separatisté, kteří se, podobně jako kdysi Sudetoněmecký freikorps (SdFk) v Československu, snaží rozvrátit vlastní zemi zevnitř a připojit ji k většímu a mocnějšímu sousedovi. Stejně jako byli SdFk vyzbrojovani Wehrmachtem a podporování SA i SS, tak stejně tak jsou ruští separatisté na východě Ukrajiny vyzbrojování ruskou armádou. Jaký podíl má např. FSB (ruská domácí bezpečnostní služba - nástupce KGB) a GRU (ruská vojenská zpravodajská služba) je pouze otázkou.

Československo za to svého času zaplatilo ztrátou kontroly nad částí svého území a vznikem protektorátu Čechy a Morava a Ukrajina za to platí podobným způsobem jenom s tím rozdílem, že jeho území okupuje Rusko. Smutné je, že se dnes píše rok 2015, ale podobnost v chování nápadně připomíná rok 1939.

Nynější situace v Evropě nabízí paralelu se situci v předválečné době 30. let, kdy rostl německý nacionalismus, stejně jako dnes roste ten ruský, a to jak podobným způsobem rétoriky o "ochraně práv" Němců nebo Rusů v sousedních státech, tak i touhou obou vrcholných představitelů o nápravu "historických škod a křivd" na vlastní zemi. Putin i Hitler jsou si podobní více, než by si kdokoliv rozumný přál a jejich páté kolony se svým chováním přibližují ještě více a jsou tak jednou ze zásadních sil, která umožňuje agresorům plnit jejich plány. Loajalita k zemi ve které žijete je prostě hodnota, která se právě v krizových situacích dějin jeví jako naprosto klíčová vlastnost obyvatel a v ní právě selhali jak Němci v Československu, tak i Rusové na Ukrajině.

Pacifistický přístup Evropy v minulosti vedl k jednomu z nejstrašnějších konfliktů v dějinách lidstva a pacifistický přístup Evropy nyní opět selhává. Na řadě je Mariupol, Charkov a další města. Kde se zastaví ruská agrese na Ukrajině a hlavně kdo ji zastaví? Kam až zase budeme ustupovat před agresorem, než nás tento za pomoci své páté kolony napadne? Pomůžu si výrokem Václava Havla, který pronesl tato slova v roce 2009: "Totalita v Evropě neskončila. Lidé bděte!"

Autor: Petr Čunderlík | čtvrtek 26.2.2015 14:29 | karma článku: 32,22 | přečteno: 3633x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Návrat na ostrov Helgoland - tulení mláďata... (fotoblog)

Helgoland - mnohými opěvovaný klenot ležící v Severním moři je místem, kam se rozhodně vyplatí přijet. Po dubnovém fotografování terejů a tuleňů jsem si slíbil, že se na tento ostrov letos ještě jednou vrátím a to speciálně kvůli tulením mláďatům, které se zde každý rok v prosinci a lednu rodí. Štedrý den a vánoční svátky jsem tak strávil na písčitých a oblázkových plážích přímo v centru dění.

10.3.2013 v 8:38 | Karma: 35,66 | Přečteno: 3251x | Diskuse| Fotoblogy

Petr Čunderlík

Osudová rozhodnutí Edvarda Beneše - účel světí prostředky

Edvard Beneš byl jistě jednou z nejdůležitějších osobností, která měla přímý vliv na vznik a podobu Československa. Jeho role a rozhodnutí však také přinesla i mnoho utrpení a zmaru pro velké množství lidí. Při hodnocení jeho činnů je i tak nutno vždy vycházet ze situace, ve které se nacházel a je proto potřeba nahlížet na tyto skutky širší optikou, která umožní vidět věci v souvislostech.

21.2.2013 v 18:26 | Karma: 25,90 | Přečteno: 3027x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Devět hříchů Václava Klause...

Až jednou pojede prezident Klaus na lafetě, což bude nejspíš poslední celospolečensky vynucený akt úcty vůči tomuto člověku, tak se uzavře jedna éra naší země, kterou poznamenal tento ješitný muž. Člověk a politik, který totálně nezvládl svůj odchod z vysoké politiky a který za sebou nechává spálené mosty bez jakékoliv snahy o lidské smíření se svými politickými soupeři a nadhled - tolik ceněných vlastnostech vekých politiků.

11.2.2013 v 11:58 | Karma: 48,65 | Přečteno: 22760x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Václav Klaus - ještě menší člověk, než jsme doufali...

Václav Klaus si o víkendu vypláchl svá ústa výrokem Václava Havla o vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí, čímž komentoval vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách. První prezident České republiky totiž tomu současnému dosluhujícímu leží léta v žaludku, a proto Václav Klaus neopomene jedinou příležitost se na Václavu Havlovi a jeho výrocích nějak zviditelnit a přitáhnout k sobě pozornost - jedno jestli pozitivní nebo negativní.

28.1.2013 v 15:50 | Karma: 48,67 | Přečteno: 25536x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Prezidentská volba je soubojem symbolů, které kandidáti představují

Víc než si možná myslíte! Již nejde o to, jestli bude na Hradě Zeman nebo Schwarzenberg, ale o to, co oba páni symblolizují, ať už se jedná o dokonalý politický marketing nebo skutečnost. Je to víc souboj mezi slušností a hulvátstvím, velkorysostí a závistí, sebevědomím a zakomplexovaností, nežli souboj toho, zdali je někdo levičák nebo pravičák, případně zdali je chudý nebo bohatý, ostatně tomu napovídá i skladba jednotlivých podporovatelů obou kandidátů...

24.1.2013 v 8:19 | Karma: 20,16 | Přečteno: 720x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer