Maňásci z odborů a jejich levicoví loutkovodiči sehráli divadlo

Tato vláda má k ideálu hodně daleko, ale odbory nenabízí nic, než destrukci a ještě větší zdanění schopných. Navíc, odbory nemají žádný politický mandát k tomu, aby tuto zemi řídily, byť si toto právo na náměstích a v zákulisí rádi přivlastňují. Celé je to pouze hra, které nakonec nevěří ani odboráři, byť se tuto hru snaží před méně chápavými a jednoduššími lidmi hrát.

Tak, jako je česká politika synonymem pro korupci, tak podobně jsou odbory hlásnou troubou levice, a proto levicoví politici, jako souputníci odborů, kroužili okolo této demostrace ve snaze nahrát nějaké politické body a přihřát si svoji polívčičku před jedním procentem voličů, kteří se potkali v sobotu na Václavském náměstí.

Vyjádřit svůj názor demostrací je právem každého, ale dělat politiku na ulici a mluvit za celý národ se mi hnusí. Je to pošlapání celého demokratického systému založeného na volbách, kde mají zvolení politici, nikoliv nikým nevolené odbory, svěřenou moc a odpovědnost. Základní "levárna" odborářů tak spočívá v tom, že hrají před davem lidí hru na moc, kterou ve skutečnosti nemají. Už jenom v tom slově "levárna" se snoubí křivé jednání a směr, kterým by nás chtěli maňásci z odborů za pomocí svých loutkovodičů z levice vést.

Levice totiž ke své vládě nutně potřebuje nepopulární reformy, které zavádí tato vláda, levice si je tak moc dobře vědoma faktu, že nepopulární opatření jsou potřebná, a proto po svém případném zvolení tyto reformy nijak nezmírní. Pouze tak využívá hlouposti svých voličů, kteří slyší na slova: "To oni jsou špatní, my budeme lepší". Dá se očekávat, že tak maximálně ještě více zvedne daně těm schopnějším a trochu víc ztíží podmínky všem, kteří vytvářejí pracovní místa pro ty "obyčejné" lidi, kterými se každý správný levicový politik tak rád zaštiťuje. Ještě nikdy v historii nevytvořily nová pracovní místa a blahobyt řeči levicových politiků, ale pouze ochota podnikatelů nést na svých bedrech tíhu zodpovědnosti a rizik z podnikání vyplývajících.

Naštvání lidí na politiku a politiky je pochopitelné, doba není nikterak růžová, ale zase je potřeba říct, že není ani nijak katastrofická, jak by se z úst některých lidí mohlo zdát. Rozhodně je zde prostor pro veliká zlepšení a tím zlepšením může být například zodpovědný přístup obyvatel k volbám a vyžadování plnění volebních slibů a nekompromisní přístup k lidem, kteří v politice selhali. Jenže v naší kotlině je jednodušší mluvit a vyřvávat na náměstích, než jít volit, případně do politiky aktivně vstoupit.

Nakonec, nejvíc budou vždy řvát a vyhrožovat ti, kteří nemají žádnou odpovědnost, ale naopak jsou závislí na práci a schopnostech ostatních - tak to vždy bylo, je a bude...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Čunderlík | pondělí 23.4.2012 14:07 | karma článku: 46,79 | přečteno: 9924x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80