Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když doma "válčíte", je potřeba obsadit kuchyni!

Máme doma tichou domácnost, od úterního večera nemluvím na ni a ona na mě, vyhýbáme se vzájemnému kontaktu. Nyní hrajeme tu obligátní hru na to, kdo to vydrží déle.  Já v tom teda moc dobrej nejsem, ale zlepšuju se, ale stejně mám radši pohodu, tak to snad dneska rozsekneme... Nevím jak vám, ale mě v takové situaci přijde děsně "super" být v práci co nejdéle, dokonce si i vymýšlím práci navíc a mákám jak vzteklej nad rámec běžného výkonu. Dneska ráno jsem si byl s kamarádem zahrát squash a lítalo to od té rakety jako víno. Myslím, že kdyby o pozitivních vlivech tichých domácností věděli personální menežéři, tak by je po nás možná vyžadovali.

Žena se odstěhovala na gauč do obýváku, který je spojen s kuchyní a já spím v naší ložnici. V tom je kámen úrazu, protože i když mlčíme a vyhýbáme se, tak jíst se musí. Hmm, mohl jsem si koupit bagetu, nebo něco takového, ale to je teď jedno. Znamená to však, že musím přijít na hřiště mého "nepřítele". Připadám si jako ve Vietnamu, nevím odkud to přijde, kdy to přijde, tak se snažím dělat vše rychle a efektivně. Zapečený sendvič: 3,5 minuty, sklenice vody 10s, mrkev 10s. Připadám si jako japonský mistr připravující sushi - HAI, DÓMO ARIGATÓ!! Ano, děkuji!! - večeře je hotova!

Cítím ty pohledy na mých zádech, ale když se nenápadně otočím, ve stylu nindži, tak se žena dívá samozřejmě na druhou stranu. Nejsem zde vítán! Na tváři však ani já, ani žena nedá nic znát, hotové pokerové tváře, chybí zde snad už jenom ten balík slámy, který by se prohnal naším ztichlým obývákem, v dáli by mohl hrát Charles Bronson na harmoniku.

Odcházím se svým výtvorem zpět do mého ležení. Za mnou cupitají naši dva čtyřnozí miláčci. Chvíli na mě koukají jak baštím svůj sendvič, ale když zjistí, že jim z toho dneska nic nekápne, protože mám fakt hlad, tak se vrací zpět k ženě - zrádci! :-) Využivají faktu, že žena má k dispozici celý obývák včetně kuchyně, může si tam vařit co chce a jak dlouho chce a navíc jsou tam ukryty všechny psí dobroty, celé je to tam větší a pohodlnější než ten můj kamrlík..

Dneska ráno jsem měl připravený squash. Protože už začínám senilnět, tak nevím, jestli ho žena připravila před hádkou už v úterý, nebo po hádce - pro jistotu jsem vše zkontroloval - bylo tam všechno co tam mělo být.  Ráno jsem se vykradl z bytu jako Kájínek z Mírova. Škvírou ve dveřích jsem si všimnul, že jsem pozorován..."Nepřítel" ani v 6:30 nespí, i když obvykle chrní až do 8h. Když jsem se vrátil domů, abych nechal usušit zpocené věci, potkali jsme se přímo ve dveřích do obýváku. Tohle už ignorovat nemůžete, pozdravili jsme se... Chvatně jsem ukořistil banán a jablko - od úterka totiž jím zdravě..., tedy dal bych si třeba vajíčka se slaninou, ale banán a jablko musí stačit. Porušili jsme ještě jednou mlčení - PPL mi má zrovna dneska doručit zásilku a převzít to může jenom žena... Souhlasila. Děkuji.

Dneska je krásně, jaro se blíží a ke krásnému dni chmury nepatří! Ideální by bylo padnout si kolem krku, tak aby ani jeden z nás nemusel ztratit svou tvář. I když? Kašlu na ztracenou tvář, svoji ženu bezmezně miluji a pokud bude daní za společnou pohodu a její šťastný úsměv to že, povolím první tak ať!  Ona mi za to stojí! .... navíc bych si po dvou dnech dal k jídlu už konečně něco jiného než zeleninu, ovoce či jogurt... :-)

A důvod našeho mlčení? To byste neuhádli, co dokáže dva dospělé lidi přivést k hádce. Naprostá blbost - skoro se to stydím říct, ale když už to píšu tak komplet. Pohádali jsme se o výpočtu úhlů, určení výšky nebo těžnice v trojúhelníku. No je tohle normální? Tak jak to bývá, se s tím poté svezly věci o kterých jsme neměli ani páru.

 

Doplnění z 19.3. 11:00h - se ženou jsme se usmířili, dohodli jsme se, že znalost goniometrických funkcí na náš vztah má jen omezený vliv, squash mi prý připravila ještě před hádkou a k večeři byly těstoviny, zapečené s brokolicí, sýrem a vajíčkem, mňam...

 

Přeji všem hezký nastávající, snad jarní, víkend...

Autor: Petr Čunderlík | čtvrtek 18.3.2010 11:42 | karma článku: 42,63 | přečteno: 5670x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

Jak můžete kritizovat někoho, kdo nechce válku, ale chce mír? Copak může být požadavek na řešení konfliktu mírovou cestou v něčem špatný? Mohli jsme žít v míru a prosperitě, stačilo jenom obětovat Ukrajinu...

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Petr Čunderlík

Diagnóza české vlajky na profilu

Rozmohl se nám tu takový nešvar, kdy se česká vlajka až nepříjemně často vyskytuje v profilech všelijakých dezolátů a jiných nedouků, kteří si pletou vlastenectví s nacionalismem a mnohdy i tu naši vlajku s vlajkou jiného státu..

28.7.2022 v 11:03 | Karma: 25,78 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Kolocovy: Zneužívání "metoo" na český způsob

Někteří lidé si prostě myslí, že když si načmárají na ruce heslo "metoo", tak se tím automaticky legalizují jako oběť sexuálního zneužívání a násilí, ať se jim přihodilo cokoliv.

19.1.2021 v 10:39 | Karma: 40,64 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

Keňa! Můj druhý domov, srdce Afriky a místo, kam se vždy rád vracím. Žluté pláně Masai Mary, červená zem v Tsavu a majestátní Kilimandžáro v parku Amboseli spolehlivě rozbuší mé srdce. Afriko, má velká lásko, zase jsem doma!

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91 | Přečteno: 1253x | Diskuse| Fotoblogy

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

Jaro se pomalu chýlí ke konci a vládu bude přebírat léto, proto je myslím si vhodný okamžik se podívat, jaké to jaro letos bylo. Krom jiného jsem si konečně našel čas na českou přírodu, kterou jsem tak dlouho zanedbával...

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80 | Přečteno: 1830x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer