Můj první školkový týden

Po veselém začátku prvního školkového dne přišly slzičky. I přesto jsme všichni tři stateční a bojujeme dál.

Po spokojeném prvním dni ve školce se kluci domluví a další den vyráží spolu. Adama si v klidu přebírají paní učitelky a manžel spokojeně, že zvládl svůj úkol, odjíždí do práce. V poledne si však vyzvedávám hladové a uplakané dítě. Objímám a uklidňuji. Přicházíme ještě do třídy, kde ho poprosím, aby mi ukázal svůj hrneček a jeho místo u stolečku. Všude je jeho krásná značka medvěda. Upřímně, paní učitelky mají můj velký obdiv, nejen ta neskutečná trpělivost, pevné nervy, ale také tvořivost a nápaditost. Třídu si společně projdeme, oblékáme se a už bez pláče odcházíme pomalu domu. Cestou si povídáme o celém dni.

Doma rychle hledám aspoň trochu jídla. Malého broučka uspokojuje domácí přesnídávka z jablek, švestek, ostružin a ovesných vloček a trocha polévky. Pak vyčerpaný uléhá k odpolednímu spánku. Trochu se bojím, aby nebyl nemocný. Pak si zase říkám, že dolehla únava z náročného víkendu. A další otázku, kterou si pokládám je, zda jsem udělala s tou školkou dobře. Po probuzení už je v dobré náladě a druhý den ráno s malými obtížemi jdeme do školky.

Chvilku zůstávám ve třídě a pak odcházím. Celé dopoledne mám stažený žaludek a nemyslím na nic jiného. V tom jsem dostala nápad. Adam má rád postavičku Krtka. Máme doma maňáska. Vkládám ho do kabelky spolu s malými sušenkami a celá nervozní vyrážím do školky.

Je mi lehce trapně dávat si na ruku maňáska před všemi čekajícími rodiči, ale co bych pro spokojenost svého milovaného dítka neudělala. Z jídelny vychází Adam, spokojený a snad i šťastný. Maňáskový Krtek ho vítá a na každou tvářičku mu dává pusinku. Beru Adama za ruku, aby se šel převléknout, ale on tahá za ruku zase mě a chce si dojíst svoji porci oběda. Oni totiž tady umí perfektně vařit. Ke stolečku si k nám přisedají hezké blonďaté holčičky a společně si povídáme.

Cestou domu vypravujeme Krtkovi, co se ten den dělo ve školce a je to fajn. Konec týdne už probíhá v celkové pohodě, jak mojí, tak mého broučka. Všichni tři jsme už napjatí, co přinese nový školkový týden.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petra Crhová | neděle 11.9.2016 17:00 | karma článku: 15,78 | přečteno: 465x