Jen tak se toulám přírodou

Ráno si přivstat a jít s fotoaparátem na procházku, se mi stává málokdy, proto jsem vděčná za každičký okamžik ticha a svobody v lesní oáze.

Moje práce je poměrně náročná jak fyzicky, tak i psychicky, protože pracuji s lidmi. V době Covid -19 to dokáže i s odolným člověkem zamávat. Pak už jen zbývá se buď léčit, nebo odpočívat a relaxovat někde daleko od lidí. Jeden takový lék znám stačí ráno vstát s probouzející se přírodou a jít do kopců sám jen vy a vítr, vycházející slunce, ptáci...Proč to zde píši? Protože lidé by se měli naučit regenerovat a vnímat přírodu, jako lék. Pak by ji tolik neničili a nezasypávali odpadem.Je až neskutečné jak si tu nádhernou přírodu ničíme. Covid- 19 nám změnil plány v cestování a hory v ČR teď čelí turistům více, než kdy jindy. Na jednu stranu je to fajn, ale na druhou.

Nacházím pet láhve, plechovky od piva, papíry od svačin a sladkostí.. bývá mi smutno, když už si bereme od přírody tolik, proč ji zahazujeme odpadem . Krása přírody se skrývá všude dovolte mi vám ji ukázat svýma očima, snad se už probudíme...

Křižák obecný
Křižák obecný
Perleťovec stříbropásek
Potok Mazák, Beskydy
Rosa v trávě
Okáč luční
Potok Satiny, Beskydy
Chodníček
Rosa v trávě Beskydy
Ráno v lesích na hranicích  Beskyd a Slovenska
Muchomůrka růžovka
Luční zvonek Beskydy

Děkuji za váš čas a zhlédnutí.

Autor: Alena Cmielová | pátek 28.8.2020 18:18 | karma článku: 23,07 | přečteno: 474x