Industriál foto - fotoblog

Měla jsem možnost podívat se do míst, kde se jinak nedostanete , špína rozpadlé zdi, zbytky vybavení, ale to je pro fotografa přeci to nejlepší...

Dne 14.listopadu 2015 se uskutečnilo setkání fotografů a filmařů v Ostravě a já jsem tam nemohla chybět.
Vše se uskutečnilo v areálu Hlubina v budově Cineportu. Nálada byla výborná a já se zde cítila jako ryba ve vodě.Prohlédla jsem si vystavené fotografie a fotovýbavu, která byla na prodej.

Měli jsme dvě přednášky výborných fotografů Martina Straky, na téma " Dakar, le Mans, Straka.

A Jan Kufa Kičeřok měl téma besedy "Od portrétu k dokumentu" .

Workshop - industriál foto, byla poslední mimořádná příležitost dostat se do míst, kde se jinak nedostanete což mne oslovilo.

Pořídila jsem pár fotografií s těchto prostorů, které se budou časem renovovat. Vše zde bylo zaprášené a zchátralé. Polorozpadlé zdi s vytrhanými kachličkami a zrezivělé zbytky vybavení starých koupelen mi naháněly husí kůži. Všude byla hrozná tma a jen malými okny zde prosvítalo denní světlo.Nejvíce mne překvapily obrazy v místnostech, které nakreslila mladá malířka. Strávila pár dní v tomto neútulném prostředí a namalovala své pocity z těchto míst. Obrazy zde skvěle zapadaly a tvořily zvláštní kontrast. Autorka má u mne veliký obdiv a snad se mi podaří zjistit její jméno.
Posuďte sami ....

 

Autor: Alena Cmielová | středa 2.12.2015 16:21 | karma článku: 15,88 | přečteno: 558x