Správně! Pomáhat bychom měli hlavně vlastním!

Dnes jsem se dočetl, že naše republika konečně přijímá naše krajany z Ukrajiny, kteří odtud prchají před občanskou válkou. Tomuto kroku já osobně tleskám, protože jaké jiné uprchlíky bychom měli přijímat vstřícněji, než ty, kteří mají naše kořeny? Doufám, že ne muslimy, kteří jsou ze zcela jiného civilizačního i kulturního okruhu!

Ono by naší zemi přijímání (nejen) Volyňských Čechů z Ukrajiny mohlo paradoxně i pomoci v tom, že bychom nemuseli z befelu EU přijímat ty nešťastné Syřany. Nic proti Syřanům, jistě tam také velice trpí. Ale patří ke zcela jinému civilizačnímu i kulturnímu okruhu, takže by se o ně měly primárně postarat bohaté země, které do jejich okruhu patří (typicky třeba Saúdská Arábie). Jak říkávala moje babička - každý k svému.

Mám známého, který má Ukrajinský pas a je velice hrdý na to, že jeho předci byli občané Československa, dokud nám je Stalin neukradl (podobně jako posunul Polsko). I jeho bych zde přivítal s otevřenou náručí. Je to slušný člověk a navíc velice pracovitý. Pokud chce naše vláda zvyšovat naši populaci imigrací, pak nechť se poohlíží jen a pouze v takovýchto oblastech. To jsou lidé, kteří mají možná sice o něco jiné zvyky, mnohdy mají i jiné náboženství (i když pravoslaví je zcela stejně křesťanské jako katolíci, luteráni nebo třeba husité), ale není to nic, co by nešlo překonat, obzvášť pokud budou sami chtít. Maximálně nebudou pít pivo či slivovicu, ale vodku. To vážně není totéž, jako když k nám dorazí muslimský Arab a vůbec nechápe o co tady vlastně jde. To stejně tak není totéž, jako když sem přijede ten stejný muslimský Arab a myslí si, že je naší civilizaci nadřazený, takže je jeho svatou povinností tu naši civilizaci předělat k obrazu svému (v extrémních případech za cenu životů cizích a třeba i toho jeho ... mimochodem, fakt netuším, co na těch 72 pannách furt viděj?).

Takže to shrnu - já zde naše krajany z Ukrajiny, zmítané občanskou válkou, vítám a jsem rád, že se k jejich přijetí naše vláda konečně rozhoupala! A naopak jakékoli muslimské uprchlíky zde nikdy vítat nebudu i kdyby trpěli sebevíc. Možná je to kruté, ale považuji to minimálně za sebezáchovné.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Cilich | středa 1.4.2015 19:30 | karma článku: 31,60 | přečteno: 961x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 33,84

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42

Ivo Cilich

Jednodenní volby?

17.2.2023 v 9:30 | Karma: 12,48