Roušky zrušil soud

Minulý týden Městský soud v Praze zrušil opatření, kterým Ministerstvo zdravotnictví od 21. října rozšířilo povinnost nosit roušky i venku.

Soudu se nelíbilo, že Ministerstvo zdravotnictví toto, ještě Prymulovo, rozhodnutí nedostatečně odůvodnilo a dal ministerstvu na nápravu čas do včerejška.

Ministerstvo si dalo opravdu na čas, teprve v pátek se rozhodlo, že nepůjde cestou zdůvodňování původního rozhodnutí, ale že vydá rozhodnutí zcela nové.

Pikantní ovšem je, že celé to odůvodnění, které jim soud shodil, zcela beze změny opsali z toho původního, dokonce i včetně této školácké hrubky:

To se opravdu právní oddělení Ministerstva zdravotnictví od jara nepoučilo? Vždyť již tehdy je musel soud přinutit, aby jednali podle našich zákonů. Tehdy to, ještě za ministra Vojtěcha, ovšem dali do pořádku. I když tyhle tendence vydávat nová a nová nařízení prakticky stejného obsahu tam také byly.

Jenomže co si nyní myslet o tomto? Vždyť oni se tomu soudu zcela vysmáli do očí! A vypadá to, podle vyjádření ministra Blatného v dnešní Partii, že se velice podobně hodlají postavit i k té výzvě Sněmovny, která jim uložila, aby do pondělí 23. listopadu, tzn. do zítřka, zajistili ukončení diskriminace malých českých obchodníků proti velkým nadnárodním řetězcům.

Jediným výsledkem je, že jsou nejspíš neplatné nejen všechny případné pokuty za nenošení roušek venku od 21.10. do včerejška, ale dá se předpokládat, že bude časem zneplatněno i to nové nařízení, protože je to opravdu výsměch soudu i právnímu státu.

Pokud by mne někdo chtěl pokutovat za nenošení roušky, tak bych samozřejmě trval na správním řízení a zcela jistě bych na místě neplatil nic (po zaplacení na to již není opravný prostředek i kdyby to bylo sebevíc protizákonné). Obzvlášť po tomto soudním rozhodnutí. Je totiž klidně možné, že budou následovat další podobné žaloby.

Autor: Ivo Cilich | neděle 22.11.2020 17:29 | karma článku: 27,98 | přečteno: 1206x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 33,84

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42

Ivo Cilich

Jednodenní volby?

17.2.2023 v 9:30 | Karma: 12,48