Proč nevěřím v roušky

Jsem čím dál víc přesvědčený, že jsou roušky jen pouhým viditelným symbolem bez valného účinku na zvládání počtu nakažených a naši představitelé mne v tom opakovaně utvrzují.

Není to tak dlouho, co unikly fotografie z reklamní přestávky v předvolební debatě na Nově, která se konala 28. září:

Také po skončení dlouho odkládané vládní tiskovky 12.10. oznamující nová restriktivní opatření si ještě v záběru kamer někteří ministři tu roušku při odchodu sundávali. Zcela jistě jsem viděl ministra Plagu, který to udělal ještě než zašel za tu zástěnu. Video se mi bohužel nepodařilo dohledat (pokud mi ho v diskuzi někdo poskytne, rád je doplním).

A proč o jediný den později pan ministr Prymula nic neřekl těm třem ředitelům nemocnic, kteří se i s ním před natáčením jeho slavné pohřební promluvy k národu, vesele vybavovali bez roušek? Hlavně že pak tam za ním v rouškách všichni stáli jak svatí na orloji.

Protože je to jenom trapná komedie pro veřejnost, aby to vypadalo, že něco dělají?

Jistě si také všichni vzpomeneme i na tu již legendární jarní hradní merendu v Lánech, kdy zcela vážně tvrdili, že si podstrkovali občerstvení pod roušky. Už tehdy to mnohé naznačovalo.

Pokud mi takto vládní i lékařské kapacity názorně ukazují, že roušky až takový vliv nemají, protože kdyby měly, tak je tito lidé z obličeje na veřejnosti nesejmou ani za zlaté vidle, tak nevidím důvod, proč by je měli povinně nosit i běžní občané. Od zítřka dokonce i venku a v autech.

Můj osobní názor je, že pokud nám naši představitelé chtějí něco nařizovat, tak by to v první řadě měli bezpodmínečně dodržovat sami a jít nám tím příkladem.
Zatím to tak ovšem příliš nevypadá, že pane plukovníku?

Dodatek 21.10.: Ministr Hamáček má po setkání s ministrem Tomanem koronavirus. Nepřeji mu to, nepřeji to nikomu stejně jako jakoukoli jinou nemoc a přeji brzké uzdravení. Ale ukazuje to, že buď vládní činitelé v nějaký významný vliv roušek opravdu nevěří a tudíž je při tom setkání neměli anebo v roušky naopak věří, měli je, ale evidentně jim byly k ničemu. Po těch fotkách a videu zde v článku se přikláním k té první variantě. V každém případě mi to opět o další dílek potvrzuje výše zmíněné.

A zpráva ze dne 23.10.: Přistihli přímo ministra zdravotnictví Prymulu s Faltýnkem uprostřed noci v "zavřené" restauraci a bez roušek. Co chcete ještě víc?

A na závěr aspoň něco pozitivního (tenhle klip jsem na jaře osobně svítil)

 

Autor: Ivo Cilich | úterý 20.10.2020 20:00 | karma článku: 36,38 | přečteno: 2094x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 33,84

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42

Ivo Cilich

Jednodenní volby?

17.2.2023 v 9:30 | Karma: 12,48