Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/eet

Ivo, nesehnala jsem na Vás mailovou adresu. Tak Vám to píši sem.

Je to zcela čersté. Vyšlo to na stránkách Finanční správy.

Jedná se o elektronickou evidenci tržeb.

Hezký a nerušený den Vám přeji.

1 0
možnosti
Foto

I33v68o 53C97i31l23i52c50h

24. 3. 2015 16:57

Stačí mi napsat na "Napište mi" v mém blogu. Ale tady si to přečte víc lidí R^

1 0
možnosti
Foto

I75v78o 39C35i66l40i94c94h

23. 3. 2015 17:56

Doplnil jsem do článku jen čistě pro zajímavost i daně z příjmu za Rakousko Uherska ;-)

1 0
možnosti
Foto

I62v83o 83C76i28l79i15c22h

23. 3. 2015 18:10

A dodám k tomu (již jen zde) pro představu o platech a cenách:

Průměrná mzda dělníka se pohybovala podle oboru mezi 600 a 1000 K ročně. Od těch cca 1000 K ročně se mluvilo o nižší střední třídě. Plat rektora university byl cca 4000 K ročně. Za 2 K se v Praze dalo koupit 10 kg chleba nebo 3 kg masa. Roční nájemné slušného měšťanského bytu na Vinohradech bylo od 200 K ročně.

1 0
možnosti
Foto

Globální odpověď Miroslavu Šejnovi (21782): jste zarytý etatista, který zuřivě obhajuje i evidentní nepravdy. Jakýkoliv argument kolegů po vás klouže a opakujete stále stejné, že tak to má být a tak je to dobře.

2 0
možnosti

Konkrétně kde obhajuji nepravdy?

0 0
možnosti

70% procent? Co je to za blbost?

Nejvíce zdaněna je mzda. Ale sám pan Cilich tu furt tvrdí, že nejhůře jsou na tom živnostníci, takže asi myslí ty ubohé živnostníky a švarc-zaměstnance. To jsou nejspíš ti 70-procentní.;-D

Mimochodem superhrubá mzda je sice zdaněna asi těmi 40 procenty, ale když je potřeba psát o těžkých časech živnostníků, tak mzda najednou tak zdaněna není, protože kus z toho prý platí zaměstnavatel. A živnostníci nakonec snad i zaměstanace dotují, alespoň prý na zdravotním pojištění ;-D.

Ale teď k tomu výpočtu pana Cilicha:

Zaměstnanci zůstane po všech odvodech státu a pojišťovnám asi 60 procent výdělku. Těchto 60 procent je zdaněno zhruba 20 procenty DPH a spotřební daně v případě, že zaměstnanec nakupuje zboží a služby. Takže konečné zdanění u zaměstnanců po všech odvodech a útratách je kolem 52% a nikoli 70% dle páně Cilicha. A to jen v případě, že zaměstnanec všechno utratí, nic nešetří, neplatí si státem dotovaná připojištění a stavební spoření.

Započítávat do daní i dálniční známku, je ideologická prasárna od lidí bolševického myšlení. Dálniční známku si kupuji proto, abych mohl jezdit po dálnici. Jak tohle může někdo považovat za daň? leda ten, co si myslí, že dálnice má být zadarmo.

Daň z převodu nemovitosti už přes rok neexistuje. Jmenuje se daň z nabytí. Je pravda, že to je daň, ale většina lidí nakupuje a prodává nemovitost tak zhruba 2-krát za život, takže ho tato daň určitě nezvýší mu jeho celkové zdanění.

Daň z nemovitosti je tak nízká, že to snad ani není potřeba započítat do zdanění běžného člověka.

Takže celkové zdanění zaměstnance je okolo 52% procent ze superhrubé mzdy a nikoli 70%, jak se nám snaží vnutit ideologicky pan Cilich. Ostatní výdělečné skupiny (živnostníci nebo zaměstnavatelé) jsou zdaněni ještě méně.

0 6
možnosti

Mimochodem, den danové svobody je někdy v červnu, tedy před uplynutím poloviny roku, takže průměrné zdanění je dokonce menší, než 50%.

A to je den daňové svobody počítán jako poměr mezi výdaji státu a HDP. Jenže ty výdaje státu končí z velké části u nějakého člověka (státní zaměstnanec, učitel, policista, hasič, důchodce atd), takže to průměrné zdanění je ve skutečnosti ještě menší.

0 4
možnosti
Foto

Tak, tak. R^

Stát nám (a nejen nám) narostl do obludných rozměrů. Už dávno neplatí, že svobodní občané si zaplatí nějaké služby u státu, které se jim nevyplatí řešit soukromým jednáním. 

Dnes jsme čistými otroky státního systému, který s námi nakládá jen jako s užitečnými idioty, z jejichž práce se živí a upevňuje svou nadvládu nad jedním každým. 

S každou korunou, kterou státu (nedobrovolně) odevzdáme, jen zesilujeme jeho nadvládu. Za odměnu nám utáhne palečnice o další závit.

5 0
možnosti
Foto

Mým favoritem je majstrštyk ve formě řetězení daní nebo lépe řečeno berní. Když si za své zdaněné peníze postavím dům, musím zaplatit za stavbu a materiál DPH a až dostavím, budu platit daň z nemovitosti. Mezitím ještě musím dům zkolaudovat, což stojí nemálo prostředků, protože vlivem státních nařízení se z kolaudace stal neuvěřitelný proces. Kdo dokáže spočítat kolikrát celkem byly zdaněny jedny a ty samé peníze?

Kdybychom dokázali dopočítat, kolik nás stojí obrovské množství pravidel a nařízení, které se odrazí v cenách různých výrobků a služeb, asi bychom se podivili, že to ještě všechno dokážeme zaplatit. Protože nejen soustava přímých a nepřímých daní, ale i přebujelá pravidla zbytečně navyšují ceny zboží a služeb. :-(

S článkem souhlas.

9 0
možnosti
Foto

I46v17o 88C98i10l24i68c78h

22. 3. 2015 23:35

Ty jsi v tomto profík, já holt jen obyčejný a neustále ždímaný amatér. O to víc si od Tebe cením souhlasu R^

1 0
možnosti
Foto

Je třeba dívat se na daně jako na loupež a takto k nim i přistupovat.

5 0
možnosti

Opravdu?

Pak ale používání státních silnic, policejní ochrany, hasičského záchranného sboru, školního vzdělání je co? Není to náhodou servis, co je Vám poskytován za tu státní loupež?

0 0
možnosti
JA

Zbytečně bych se s tím počítáním naštval. Hlavně že ušetřím 30,-Kč u doktora. PS: toto je myšleno ironicky

8 0
možnosti
LR

.. a možná dostanete 13. důchod z peněz sebraných ČEZu přičemž stát slevní proud...

2 0
možnosti
Foto

Ivo, byl jsem u Tebe nenápadně na návštěvě...

1 0
možnosti
Foto

I44v88o 96C85i48l77i58c84h

22. 3. 2015 21:42

Horste, dlouho jsem zde od Tebe nic nečetl ;-( Je doufám u Tebe doma vše v pořádku?

0 0
možnosti
Foto

Jen tak pro pořádek. Budete -li počítat se superhrubou, pak výsledek velmi zkreslujete, protože to není platba vaše, ale vašeho zaměstnavatele.

1 1
možnosti

To je přece úplně jedno, kdo to zaplatí. Důležité je, že je to daň z Vašeho výdělku.

0 1
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.