Babiš opět touží po vládě s ODS?

Na moje dvaapadesáté narozeniny letos vychází první volební den, snad bude šťastný. Sám vím zcela přesně koho budu volit i koho bych nevolil nikdy. Ale nehodlám zde nikoho přesvědčovat, každý nechť si volí dle vlastních preferencí

Je ovšem více než zřetelné, že by ANO opět moc rádo chtělo vládnout s ODS, ovšem ODS o to opět evidentně nestojí. Kdyby ODS po volbách otočila a s ANO do toho šla, tak dopadne jako ČSSD. Ztratila by obrovské množství voličů i členů včetně mne. A vedení ODS to dobře ví.

Docela by mne ovšem zajímalo, jak by se na takové spojenectví s ODS dívali voliči ANO. Diskuze je zde zcela otevřená, takže jim budu vděčný. Byli byste pro nebo proti? Teda pokud se za vaši volbu ANO nestydíte a nenapíšete obligátní "ANO sice nevolím, ale..."

Já si zcela pragmaticky takovou situaci ještě jakž takž, se skřípěním zubů, umím představit za předpokladu, že by za prvé ODS (ne SPOLU, jen ODS) volby vyhrála a ANO by bylo v pozici toho výrazně slabšího a za druhé, že by Babiš a jeho věrná klaka ANO opustili a zcela se od něj odřízli, což jistě nehrozí. Na to do tohohle projektu Babiš investoval až příliš.

Podle mého názoru ODS nevymění jedno vládní období za konec celé strany. Hamáček to s ČSSD udělal a myslím, že je to velice výrazné memento pro to, aby nikdo další už v jeho stopách jít nechtěl.

Myslím si, že Babiš si je nyní velice dobře vědom, že jeho koaliční potenciál je prakticky nulový a po volbách se ještě sníží, maximálně ho totiž podpoří malé extrémistické strany, ovšem za cenu drastických ústupků nebo dokonce něčeho na hraně vydírání.

Babiš tudíž nyní hledá koaličního partnera. O socany přijde, s komunisty to nevypadá moc dobře a jeho nastrčené béčko Přísaha patrně bude mít také smůlu.
Sice útočí na koalice, ale jestli chce vládnout, bude nutně muset nějakou uzavřít. Ale s ním už přitom uzavřít koalici nechce prakticky nikdo. Nezávidím mu i když si to způsobil sám.

Dokud bude majitelem a neomezeným Vůdcem ANO on, tak s tímto hnutím žádná slušná strana do kolportu nepůjde. To může ještě nějakým způsobem fungovat na lokální úrovni i když od členů ANO (samozřejmě neoficiálně a nikdy bych je neprozradil) vím, že má Babiš výrazné tendence zasahovat dokonce i sem.

Nejvíc se ovšem hrozím toho, že by se mohly vyplnit plány, které tady u nás v soukromí prezentovala Schillerová, když zde nedávno byla i s Babišem.

Prý ona bude premiérkou a Babiš prezidentem. Jako zarytý agnostik na to mohu říci jediné: Chraňte nás všichni svatí a vše zlé pryč!

Autor: Ivo Cilich | úterý 7.9.2021 19:05 | karma článku: 25,44 | přečteno: 704x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 33,84

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42

Ivo Cilich

Jednodenní volby?

17.2.2023 v 9:30 | Karma: 12,48