Zeman svým výrokem prý mířil na Hitlera

Prezident Miloš Zeman slovy Smrt abstinentům a vegetariánům prý mířil na Hitlera.

"Když prezident Miloš Zeman při oceňování vinařů na Hradě pronesl slova „Smrt abstinentům a vegetariánům“, narážel tím podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka na masového vraha Adolfa Hitlera, který byl rovněž abstinent a vegetarián. V tomto smyslu Ovčáček odepsal i jednomu z lidí, kteří kvůli výroku na Hrad psali." Citát z článku na portálu iDnes.cz:  Zeman slovy smrt abstinentům a vegetariánům míříl na Hitlera, říká Hrad.

Mohl bych Miloši Zemanovi položit dva dotazy:

- Víte, že Hitler byl jen jeden, když mu přejete smrt v množném čísle?

- Víte, že Hitler je již dávno mrtvý, když mu přejete smrt?

Předpokládám, že Zeman by na oba dotazy odpověděl kladně, pokud by se nějakým "bonmotem" nepokusil vytáčet.

Tak mi nezbývá než konstatovat, že Miloš Zeman je neschopný a trapný a též je trapný Ovčáček, který ho obhajuje. Prezident by se měl dostatečně přesně vyjadřovat, měl by se teď pořádně omluvit a ne se dodatečně vymlouvat na to, že mířil pouze na - již mrtvého - Hitlera. Řekl to v množném čísle: "smrt abstinentům a vegetariánům". Přát mrtvému smrt, to nechápu.

Dle mne to jen potvrzuje to, že Zeman je frustrovaný člověk, který si své frustrace (vědomě či podvědomě) vybíjí ve verbální agresivitě. A pak se jen trapně vymlouvá. A za pár dní udělá zase nový trapas. Podivuhodné je, že mnozí ho zde v blozích nebo diskusích přesto stále obhajují. Naštěstí, dle mého odhadu většina ho již odsuzuje.

Nizozemsko, kde žiji, zdaleka není ideální země. Nedovedu si však představit, že nějaký nizozemský významný politik by se takto choval.

Související články

Zeman: "Smrt vegetariánům a abstinentům" 

Prezident Miloš Zeman a národ český 

Českomoravskoslezské království 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Chudáček | pátek 27.2.2015 17:29 | karma článku: 21,63 | přečteno: 738x