Katolicismus s lidskou tváří

Koncem února t.r. ve Vatikánu proběhl summit představitelů katolické církve o ochraně mladistvých a nezletilých v církvi. 

Katolicismus s lidskou tváří

O zahájení summitu informoval portál iDnes.cz v článku zde

Zdá se, že na tomto summitu se nejvyšší představitelé katolické církve snažili vymyslet a zavést něco jako "katolicismus s lidskou tváří". Je to však stejné jako u českých komunistů v roce 1968, bojují o moc dvě křídla: liberálnější a konzervativní. Důslednou reformu zavést nechce ani jedno z těchto křídel.
Dodatek 12:26: Aby reformy byly důsledné, tak komunisti by nejprve museli zrušit tezi o diktatuře proletariátu pod vedením komunistické strany a omezit jimi vynucovaný velký vliv straníků ve společnosti. Katolická církev by musela omezit klerikalismus (tj. velký vliv klerikálů v církvi) a tezi o tom, že papež je zástupce Boha na Zemi. To by však komunisti přestali být komunisty a Katolická církev by již nebyla Katolickou církví. Konec dodatku.  

Ale kdoví, třeba se nakonec ukáže, že papež František je něco jako byl Gorbačov a těmi reformami se postará o rozpad katolické církve.

Papež řekl, že se sešli, aby pod vedením "Ducha svatého" věc projednali a postarali se o odstranění zneužívání v církvi. A přitom dle učení katolické církve to byl právě "Duch svatý", který bez svolení a nejspíš i bez jejího vědomí oplodnil panu Marii. 

Autor: Jaroslav Chudáček | pátek 8.3.2019 10:47 | karma článku: 25,31 | přečteno: 473x