Pane Babiši jste sprostý lhář.

Médii proběhla zpráva, že Ministerstvo financí pod vedením pana Babiše předložilo návrh zákona o dani z příjmu,  ve kterém mimo jiné ruší možnost uplatnit základní slevu na poplatníka pro ty podnikatele, kteří využijí paušální uplatnění výdajů. 

Pan Babiš se včera v pořadu Máte slovo proti tomuto tvrzení ohradil, s tím, že je to pouhý výmysl médií. Když jsem jeho vyjádření shlédl, říkal jsem si, že tak očividnou lež by snad do televize neřekl, když musí vědět, že pořad Máte slovo má velkou sledovanost a tato lež by mu mohla dosti ublížit, navíc tak krátce před volbami. Byl jsem tedy ochoten jeho slovům věřit. Další článek na toto téma mě však donutil se podívat na stránky Ministerstva financí na dotyčný návrh. Pod bodem 187 je tento návrh skutečně uveden. 

Ne že bych si dělal o Babiši nějaké iluze, nicméně dokud jsem se mohl opřít jen o články v médiích a nic konkrétního jsem o něm vlastně nevěděl, říkal jsem si, že třeba opravdu mohl prozřít a jde mu v politice o nějaké zlepšení. Teď už ale vím, že je to stejný tlučhuba jako většina ostatních vrcholných politiků.

Jeho lež najdete zde

Návrh MF tady.

Autor: Václav Chuchma | pátek 16.5.2014 16:24 | karma článku: 29,59 | přečteno: 2100x