Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

5. 10. 2009 10:43
a je tomu opravdu tak

To že současní absolventi jsou horší než předešlí, to je dokázaný fakt, a nebo jen subjektivní dojem, při kterém se nadává jak je ta dnešní mládež neschopná?

Ergo, jak se to srovnává? S použitelností v praxi? A ve které praxi? Tehdejších absolventů (když už tedy mluvíme třeba o zemědělství) , kteří nastupovali do JZD, státních statků pomalu v holínkách , a dnešní, u kterých zaměstnavatelé (často zahraniční) požadují znalost cizích řečí, komunikaci se zahraničními partnery, schopnosti  prezentace, shánění peněz přes fondy a granty, práci s novou technikou, rychlé vyhledávání informací (což není je ten proklínaný internet), a návrhy rychlých řešení na základě srovnatelých světových postupů

A nebo to porovnat zkoušku? Které vědomosti? Ty které se učily před 20 let dnes? Koho zajímá a kdo se učí teorii marx-leninismu, nebo třeba práci s logaritmickým pravítkem, či sovětské metody v zemědělství?

0 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

5. 10. 2009 16:04
Re: a je tomu opravdu tak

Pane kolego, jednoduse nevite, o cem mluvite. Ja jsem na skole ucil od roku 2001 do soucasnosti a zhorseni studijnich predpokladu nastoupivsich studentu dnes se pozna jednoduse podle toho, ze jsem musel rok od roku snizovat kriteria zapoctovych a zkouskovych pisemek, abych nemusel vyhazet cely rocnik. Stejnou, opakuji stejnou zkusenost maji vsichni mi kolegove. Cili, pozna se to na zaklade zkusenosti. Vy mate jinou zkusneost, pane kolego?

0 0
možnosti
FP

forhend

4. 10. 2009 19:25
Tedy, první věta a hned hrubka jako brno...

8-o

0 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

4. 10. 2009 20:03
Re: Tedy, první věta a hned hrubka jako brno...

Děkuji za upozornění. Není hrubka jako hrubka. Nejde o neznalost, nýbrž o překlep. Děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2558x
Autor je aktivním včelařem.