Diskuse
Resuscitace české gastronomie
Děkujeme za pochopení.
Modrý a zelený blesk
Vůbec to nechápu,
ten pořad s Babicem. Není to vtipný, není to poučný, není to dobrý, není to na nic.
Ale asi je řada lidí s jiným názorem, když to furt vysílaj.
carolusI
Vyhýbám se restauracím
kde z jídelního lístku nepoznáte co se vlastně bude servírovat. Název "Bašta pana nadlesního" či jiné podobné speciality jasně svědčí o tom, že je třeba vzít nohy na ramena a hledat, kde nechal tesař díru. Kreativita v názvech pokrmů je varovným znamením, že dostanete roztodivně namixované zbytky po hostech co nedojedli. Většinou si vařím sám, tak občas nějaký eintopf typu co dům dal, také stvořím, Alespoň vím co v něm je. Jenže rozvařené brambory se zelím a k tomu smrdutý řízek politý nějakou divnou omáčkou za 150 , klidně přenechám panu nadlesnímu.
Ahenobarbus
Re: Vyhýbám se restauracím
Ano, jakmile vidím na jídelním lístku, že kuchař je více básník než kuchař, raději taky odcházím. Jsem alergický na "babiččiny kapsy", "purkmistrovy měšce" nebo "řízek podle pana starosty". Ale nechápu, proč to tam pořád dávají. Asi je stále dost těch, co chtějí být udivováni. Já mám tohle úspěšně za sebou. Pěkný den.
SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně
jo jo Babica je mor
jeho kečupová odysea mě taky dokáže vykouzlit na obličeji šnečí woči.
buxus
Je zbytečné se rozčilovat ...
... nad programem komerční tv stanice, která si ani navíc nedělá ambice vychovávat kuchaře-profesionály, nýbrž více méně předvádí amaterské výtvory svých posluchačů, ať už je to Babica, nebo Přemek. Navíc jde o pořady prošpikované reklamou, která tato představení asi hradí.
Autor článku by především měl rozlišovat mezi gastronomickým uměním a dodržováním hygienických předpisů. Tohle asi nejde míchat dohromady. I ve sterilně čisté kuchyni a z perfektně čerstvých surovin lze vytvořit blaf a naopak, možná že hodně lidem chutná nějaká asijská kuchyně - ovšem jen do doby, než se podívají do zákulisí konkrétní restaurace. Když se ty stesky na hygienu, Babicu a úpadek gastronomie u nás sesypou dohromady do jednoho koše, vzniká z toho nepříliš přehledný článek.
Ahenobarbus
Re: Je zbytečné se rozčilovat ...
Ano, jsou to dvě věci, to máte pravdu, ale ve výsledku je to stejné. Pokud někdo přistupuje ke kuchyni takovým způsobem, zpravidla má k hygieně rovněž svérázný přístup a naopak. Dobrý řemeslník si dílny váží, nemyslíte? Pokud jde o pořady komerčních televizí, je sice pravda, že nejde o výchovu profi kuchařů, ale když se lidem servíruje dnes a denně, jak mají vařit, tak jim ohýbáte představu, jak má potom jídlo vypadat a to se přenáší jako slabá odezva restauratértům. Sečteno a podtrženo - i komerční televize vzdělává, ovlivňuje poptávku a tím deformuje nabídku.
Bětka
Vaření
No vidíte,když Polreich nutí majitele restaurací,aby nabízeli jednoduchá sezónní jídla z čerstvých surovin,bez vegety,kečupu a masoxu,tak ho na internetu kamenují,že vaří pro boháče. A socky musí jíst podle babici. Taková ptákovina,že? Nebo klidně vymáznou za bagetu u čerpačky 60,70 korun,ale menu za 80 o 3 chodech je nehorázně drahé. U nás ve městě je menu za 65-75 korun a v hospodách je v poledne nabito.
Ahenobarbus
Re: Vaření
Ano, přesně tak. Vaření z čistých surovin je levné. Filé s namraženým obsahem 30% vody je v porovnání s chlazenou rybou mnohem dražší, nemluvě o kvalitě a tak je to se vším. Třeba jakou s tou bagetou, o které píšete.
- Počet článků 67
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2558x