Diskuse

Krach ČSA?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

touring

15. 9. 2009 10:46
Rapkova

aniz by se ji chtel zastavat, tak si myslim, ze pozice primatora - at se nam to libi nebo - urcite manazerske a ekonomicke schopnosti a zkusenosti taky obnasi - takze jistou kvalifikaci pro to urcite ma. Byt kvalifikovanejsi by se urcite nasli a jako politicka by tam opravdu nemela sedet.

A k debate - Tvrdik opravdu vyhral rozdilem tridy. Rapkova byla evidentne nepripravena a Tvrdik si vytah presne ty cisla, ktery potreboval, aby se prezentoval jako temer genialni manager. Viz kuprikladu vyse aktiv - to je sice pekny cislo, ale samo o sobe nevypovida vubec o nicem.

0 0
možnosti
V

Vogel15

15. 9. 2009 10:43
Zbytečná personifikace viníků !!

Problém ČSA se příliš personifikuje na osoby Tvrdík, Lašák apod...tito

lidé nikdy neurčují hopodářskou strategii firmy a ani sami o ničem

nerozhodují..je to rozhodování celé správní rady a svoje na tom má i

dozorčí rada a nakonec i neústupné odbory..nikdy to není o jednom člověku a ani nikdy nebude !!

0 0
možnosti
LJ

lolek77

17. 9. 2009 20:52
Re: Zbytečná personifikace viníků !!

Ovšem akvizice letadel a drahé poradenské služby jdou na úkor tehdejšího generálního...Tvrdíka. Lašák už v klesající poptávce s fixními personálními náklady neměl moc šancí něco udělat.

0 0
možnosti
V

vsamotar

15. 9. 2009 10:33
Příprava

Všechny ty "ekonomické problémy ČSA" jsou jen standardní přípravou na privatizaci po česku za co nejnižší cenu zájemci, který naobálkoval co nejvíc. Spousta státních firem se privatizovala stejně. Nejprve se rozprodají obálkovou metodou ziskové provozy, které oddělil od firmy "krizový menežmet" a udělal z nich dceřinky, které "výhodně" prodal (aby jakoby získal peníze na modernizaci a restrukturalizaci "mateřinky"). Jde většinou o provozy, bez kterých se chod samotné firmy neobejde a dceřinky v soukromých rukou nasadí za své služby takové ceny, že mateřinka se z toho... dostane do obrovských mínusů. Vyždímanou mateřinku pak koupí soukromí majitelé dceřinek za babku a hlavně za peníze, které vyždímaly z "mateřinky". Noví majitelé jsou prostě "úspěšní a schopní" (všeho) :-(

0 0
možnosti
V

Vogel15

15. 9. 2009 10:35
Re: Příprava

a nakonec se zjistí, že ČSA koupila paneláková firma jako CARGO a že to byl přítel p.Kočárníka a m.Řápkové z ODS !!

0 0
možnosti
F1

Fikus 1

15. 9. 2009 9:30
Dobrý článek

Pořád si myslím, že tam Travel service dělá jen křoví a ten "správný" zájemce se objeví až bude cena příznivější. Vůbec by mně nepřekvapilo, kdyby to byl znovu Aeroflot. Voličům by se nabulíkovalo, že je to jediné řešení, že jinak by ČSA krachly.. ( protože kdo maže ten jede obzvláště u nás)

0 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

15. 9. 2009 10:04
Re: Dobrý článek

Diky, zajimavy postreh. Nechme se prekvapit. Hezky den. V. Ch.

0 0
možnosti
D

dedko

15. 9. 2009 9:13
Paní Řápková a podobní vrcholoví politici,

zprava i zleva jsou pěkně vyčuraní. Sedí v nejrůznějších radách, prd tomu rozumí a když dojde na diskuzi jsou arogantní. Tyto pijavice vykopat. A jaká privatizace ČSA? Vždyť tato firma nemá žádnou hodnotu, jen dluhy ! Pokud se ČSA zruší, bude se z Prahy létat stejně. Tuto díru zaplní hned jiní dopravci .

0 0
možnosti
S

scope

15. 9. 2009 7:16
pravidlo

 To je prece pravidlo v CR. Kazdou spolecnost privest pred privatizaci ke krachu. Od toho se potom urcuje cena - nebo ne?

0 0
možnosti
V

Vogel15

15. 9. 2009 10:21
Re: pravidlo

a nakonec se zjistí, že ČSA koupila paneláková firma jako CARGO a že to byl přítel p.Kočárníka a m.Řápkové z ODS !!

0 0
možnosti
RC

josefbad

14. 9. 2009 22:37
justice.cz

nekdy neni od veci podivat se do obchodniho rejstriku.

soucasny ministr financi byl v CSA ve stejne dobe jako Tvrdik.

0 0
možnosti

3lipy

14. 9. 2009 19:06
Pořad jsem viděla

a pečlivě ho sledovala. Tvrdík přiznal, že byla chyba, když přistoupil na nátlak odborů a pilotům zvýšil jim platy. Pani Řápková nepřipustila jediné pochybení za svého působení v dozorčí radě. Ani to, že si sami sobě odsouhlasili zvýšení platů http://libusecihakova.blog.idnes.cz/c/90971/Politika-od-plotny-Kdo-umi-umi-kdo-neumi.html#t2.

Řápková dělá ODS  ostudu. Tak jako ji dělal dloujo Řebíček a nyní Langer.  A protože to Topolánek ví, hrozí velká koalice. Zaslouží "přes držku" obě velké strany, volbou malých stran...

0 0
možnosti
C

cannot_leave_this_uncommented

14. 9. 2009 18:20
síla médií

Na tomto článku je krásně vidět síla médií na vytváření "veřejného mínění". Tvůrce blogu se pohoršuje nad odbornou kvalifikací řadové členky dozorčí rady (tříba pí Řápková), jejíž vliv na chod firmy je v absolutním nepoměru s generálním ředitelem (třeba pan Tvrdík) a vyhodnocuje "debatu" ve stylu "kdo to komu nandal". To, že pozve pan Moravec strůjce krachu pana Tvrdíka a nechá ho se obhajovat v přímém přenosu s oponentem kalibru Řápkové je opravdu tvrdá rána všem, kteří se o situaci v ČSA zajímají. Ptám se tedy: Proč Václav Moravec proti Tvrdíkovi neposadí Lašáka? Proč tady přežvykujeme předhozenou kostičku místo toho abychom (nebo spíše veřejnoprávní média) studovali skutečné příčiny dnešní situace? Že by se to někomu nehodilo? Vždyť konec konců ČSSD tam jmenovala i toho Lašáka. Suma sumárum socialistické pokusy v konkurenčním prostředí prostě neobstojí!!!

0 0
možnosti
VK

Pražák

14. 9. 2009 20:54
Re: síla médií

Proč Moravec pozval Řápkovou a nepozval Lašáka? Zřejmě proto, že Řápková před svou "demisí" (zřejmě věděla, že bude odvolána) arogantně, nevybíravě, bez důkazů a opakovaně napadala Tvrdíka (a s ním Paroubka a ČSSD) jako příčinu dnešního pádu ČSA. Takže včera dostala příležitost svoji kritiku doložit. Jak to dopadlo, jsme viděli. Ne 1:0, ale 5:0. Kdo měl o Řápkové ještě nějaké positivní mínění, musí se s ním hodně rychle a na dlouho rozloučit.

Jinak pro Vaši informovanost několik málo slov ke vztahu generální ředitel (Lašák) - dozorčí rada (Řápková). Dozorčí rada je nejvyšší a nejdůležitější orgán společnosti. Vykonává veškerou kontrolní činnost včetně personální, obchodní a investiční politiky. Podléhá ji kompletní management, v případě ČSA i představenstvo (ČSA mají německý model řízení, tj. DR jmenuje a odvolává jeho členy, úkoluje je, atd.) Takže je to Lašák, kdo podléhal Řápkové a ne naopak. Že ho starostka nekontrolovala a nepožadovala jeho odvolání, je její zavinění, ne Paroubka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2558x
Autor je aktivním včelařem.