Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bloominbloom

12. 1. 2010 17:51
???

Vážený autore, Vy si opravdu myslíte, že všichni, kteří se starají o Vaší bezpečnost v letadle, ať už podle jakkoli praštěných předpisů, jsou tak zabednění, že neví, že existují i jiné materiály na potenciálně nebezpečné nástroje, než je kov? Vzhledem k tomu, že o této problematice dost vím, odpovím Vám. V tomhle článku jste tak trochu "objevil Ameriku". Ale po masáži "světovými" sdělovacími prostředky se Vám ani nedivím. A ještě odpověď na jeden z předešlých příspěvků. Podle mezinárodních předpisů jsou řezné nástroje s délkou ostří do 6cm obecně povolené. Nicméně vždy záleží na pracovníkovi kontroly, jestli povolí tyto nástroje na palubu. letadla, i když jsou menší. Takže asi tak.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

12. 1. 2010 1:37
ramy a filcunky

na letistich jsou tu predevsim proto aby medii zblbla cestujici verejnost ziskala pocit ze se neco dela pro jeji bezpecnost.

Skutecnou aktivitu provadi (pripadne nesvedou provest) ruzne trojpismenkove organizace

0 0
možnosti

Dr No

11. 1. 2010 22:01
Bezpečnost na letištích ohrožuje

hlavně lhostejnost a nedostatek představivosti (nebo přímo hloupost) kontrolujícího personálu a jejich nadřízených. Názornou ukázkou, jací idioti můžou mít na starosti bezpečnost, je nedávná aféra s výbušninou v zavazadle slovenského pasažéra. Lidé, které nenapadne, že na kontrolu práce psa nemusí být "návnada" umístěna v zavazadle skutečného cestujícího a kteří malér se zapomenutou výbušninou řeší tak "kreativně", že z toho vznikne mezinárodní skandál, by neměli ani zametat špony ve fabrice ...

0 0
možnosti

CART09

11. 1. 2010 21:34
Skenery

No tak od toho jsou právě ty další skenery, proto se nespoléhá jen na magnetické rámy, ne?

0 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

11. 1. 2010 21:38
Re: Skenery

Ano, to mate pravdu.Jenze v EU se zatim o tech skenerech neuvazuje. Letiste Ruzyne je zatim tez nezavadi...V. Ch.

0 0
možnosti
MPR

vohorelej_ strom

11. 1. 2010 20:42
Loňský test

Dostal jsem k Vánocům plynový zapalovač. Přišel mi poštou z ČR do Británie. Protože jsem už věděl, že nemůžu cestovat se svým oblíbeným Zippo, tak jsem si vzal s sebou na cestu do ČR tento nový, plynový. Z UK jsem do ČR odcestoval se zapalovačem v příručním zavazadle bez problému. Po 2 dnech v ČR jsem zjistil, že zapalovač v sobě ukrývá 5cm dlouhý nožík, to když jsem v kapse nechtěně stiskl tlačítko a málem jsem si ho ufikl. Překvápko. OK, řekl jsem si vezmu ho stejnou cestou zpět a prověřím ruzyňské letiště. Nechal jsem zapalovač spolu s mp3 přehrávačem v kapse kabátu a šel na kontrolu. Dáma u rentgenu mě stopla, že mám v kapse kabátu něco, co vypadá jako nůž, jestli to můžu vyndat z kapsy. Jasně jsem dostal do ruky prvně kabel s mp3 to jsem vytáhl a paní byla spokojena se slovy: Aha, tak to je ono, to je v pořádku. Přemýšlel jsem nad fotkou nožíku na palubě letadla, ale řekl jsem si, že víc už pokoušet štěstí nebudu, ale je to pravda, stalo se v únoru 2009.

0 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

11. 1. 2010 21:37
Re: Loňský test

Diky za zajimavou a vtipnou reakci:-). V. Ch.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2558x
Autor je aktivním včelařem.