Chodím městem a dívám se za vrata aneb Tankodromy kam se podíváš...

Chápu, že se kladenská radnice brání nést zodpovědnost za stav komunikací, které spravuje Středočeský kraj. Ale automobilistům je šumák, jestli silnice patří městu, nebo kraji. Z jejich pohledu stojí většina z nich za prd.

Jel jsem nedávno na kole po tankodromu Milady Horákové. Když jsem se blížil ke křižovatce u hospody U Meisnerů, tak jsem okem mrkl na kandelábr veřejného osvětlení, jestli na něm stále ještě visí poutač upozorňující na to, že TENTO TANKODROM JE V PÉČI STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Byl tam, ale… Něco mi na něm nesedělo. Mrkl jsem na něj podruhé a málem jsem sletěl z kola. Nějaký recesista totiž ve slově PÉČI přelepil nožičky u písmene É, takže se z něho stalo Í, čímž se obsah oznámení na poutači stal silně expresivní…

Silnice v ulici Milady Horákové je jednou z důležitých páteřních komunikací sedmdesátitisícového Kladna. Její technický stav však už spoustu let neodpovídá jejímu významu – najdete na ní i zbytky dlažby, po které v osmašedesátém jezdily ruské tanky. Řidiči to samozřejmě kritizují a neznalí vlastnických poměrů to logicky dávají za vinu kladenské radnici. I já jsem se kvůli tomu před časem otřel o kladenský magistrát, ale… Neprávem – omlouvám se. Jak již bylo řečeno, ona ta silnice totiž patří Středočeskému kraji. Její opravu za 180 milionů korun už vloni slibovala hejtmanka Jermanová Pokorná a na důkaz, že to myslí vážně, se na ní nechala zvěčnit, ale… Skutek utek.

Není nutné uvádět objektivní příčiny, protože ty automobilisty nezajímají a proč také... Pověření úředníci a politici, bez ohledu na to, jestli místní, nebo krajští, jsou podle nich prostě neschopní a basta! Podstatné pro ně je to, že se i v polovině roku 2018 se zatnutými zuby řítí po tankodromu Milady Horákové závratnou třicetikilometrovou rychlostí – vyšší není možná kvůli nebezpečí překousnutí si jazyka. Ale…

Poutače, upozorňující na to, že dotyčná silnice patří Středočeskému kraji, mi tak trochu zavání vypouštěním balónků na odpoutání pozornosti od kvality nebo spíš nekvality místních komunikací, které má na svých bedrech kladenská radnice. A že jich je… Ale nakonec, je to dobře, protože teď alespoň vidíme, který tankodrom komu patří a kolik kilometrů nebo spíše metrů, jich bylo či bude opraveno za více než 233 milionů korun, které na to byly letos vyčleněny z městského rozpočtu.

Autor: Luboš Chott | pondělí 28.5.2018 6:28 | karma článku: 12,92 | přečteno: 363x