Chodím městem a dívám se za vrata aneb Tady je Volfovo!

Se zvědavostí sobě vlastní, jsem na streamu shlédl 16. zasedání zastupitelů města Kladna, ale… Žádné překvapení se nekonalo. Primátor Volf v duchu, že zasedání městského zastupitelstva není žvanírna, rázně umlčoval opozici, ale...

Z pohledu nezúčastněného, tedy mého, jsem měl dojem, že sleduji zasedání českého parlamentu, kde to momentálně vítězná 5ti koalice „dává sežrat“ poražené, rádoby konstruktivní opozici – tak to bylo a je i na Kladně. Vítězové, opilí mocí, zapomínají, že vše, tedy i jejich poslanecké mandáty a politické funkce, je pomíjivé.

Proto navrhuji nainstalovat na stěny zasedacího sálu v kladenském Kokosu „uvědomělé“ citáty, jako např. jednou jsi dole a jednou nahoře, či světská sláva, polní tráva nebo nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně a další a další, které by kladenské zastupitele resp. vítěznou koalici držely při zemi – stačilo by mrknout na zeď a... Určitě by tam nemělo chybět Osbornovo: Buď slušný k lidem když jdeš nahoru; mohl bys je potkat až půjdeš dolů. Ale…

I v komunální politice platí, že lidé se k nám chovají tak, jak jim dovolíme. A kladenští opoziční zastupitelé toho primátoru Volfovi (Volba pro Kladno) dovolí hodně. Proč? Protože jsou slabí a nejednotní.

Exprimátor Jiránek (ODS) už údajně svůj boj o primátorské křeslo vzdal se slovy, že moudřejší ustoupí… Už nebojuje a v některých jeho diskuzních vystoupeních bylo cítit, že si ohřívá polívčičku krajského zastupitele. Korunní princ kladenské ODS Hanes se během zasedání kladenského zastupitelstva také příliš neprojevuje – o to více je však aktivní na svém fcb profilu.

Opoziční poslankyně Gamanová a poslanec Kutil oba (STAN) měli, dle mého názoru, štěstí, že se aféra s 8milionovou provizí jejich stranického europoslance Polčáka provalila až po zasedání městského zastupitelstva. Věřím, že v opačném případě by je primátor Volf, s „taktem“ sobě vlastním rozcupoval.

Oba zmínění opoziční zastupitelé, zvláště pan Kutil, na mě, při svých diskuzních výstupech, působili nepřipraveně a až naivně, takže pro vlka Volfa byli snadným soustem. Škoda.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Luboš Chott | čtvrtek 24.3.2022 3:55 | karma článku: 5,38 | přečteno: 289x