- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Málokdo dokáže špendlík stoprocentně poznat. V Čechách za něj často bývá považován myrobalán, na Moravě zase mirabelka, ale… Á propos, víte co s nimi? Nejlepší je špendlíková marmeláda a pálenka. Ale…
Ať se jedná o špendlík, myrobalán nebo mirabelku, jisté je, že jejich plody nejsou v současné době ke konzumování atraktivní – alespoň ne ty, které rostou v kročehlavském sídlišti. Zajímalo by mě, kdo je tam vysadil?
Každoročně jsou keře obsypané žlutými plody, které posléze opadají – nikdo je netrhá, nikdo je nejí. A protože špendlíkovníky rostou u chodníků, jsou následně rozšlapány na marmeládu – stačí jen seškrábnut.
P.S. Nedávno jsem to už nevydržel a napsal o tom na kladenský magistrát – pozdě, ale přece. Navrhuji je na podzim vykácet a místo nich vysadit třeba frňákovník – ať je sranda. Tak uvidím, co se bude dít.
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!