Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Radní Hanes si nadělil malér

Primátorova věrná podržtaška Hanes je malérista! V den svých narozenin jel autem a někdo ho zezadu trefil. Nemohl za to a dechová zkouška obou řidičů byla negativní, ale… Test na přítomnost drog v jeho těle ano a to je ten malér.

Navíc nepochopitelně odmítl dát vzorek krve. Proč? Protože prý zazmatkoval a bál se nátlaku… Od koho? Je snad Kladno Palermo? Že prý se patrně stal obětí msty a spiknutí, za kterým stojí bývalé vedení kladenské radnice a s ním spojená lobby provozovatelů heren, jejichž činnost se nové vedení rozhodlo zakázat, prohlásil Hanes. A má prý obavy a indicie, že řízené akce proti němu a současnému vedení města Kladno budou pokračovat – dělá to dobře, kluk jeden ušatej. Nejlepší obrana je útok.

Ten kdo od něho očekával pokoru nebo dokonce sebereflexi v podobě rezignace se spletl. I když test na drogy byl pozitivní a přišel o řidičák, radního to nevyvedlo z míry a naopak sám podal trestní oznámení na konkrétní osoby pro lži a pomluvy a také podnět na krajské zastupitelství na prošetření svého případu. To jsou věci. Pochybuje snad o nezávislosti policie? V tom případě by ale hrozilo, že měl pravdu premiér Babiš, když ve sněmovně prohlásil, že trestní stíhání si lze objednat.

Vánoční dárky už jsou sice dávno rozbaleny a ty nevhodné vráceny, ale… Ten, který si kladenský radní Hanes nadělil pod stromeček, mu nikdo nezávidí. Bouračka je sice nepříjemná záležitost, ale co je proti tomu, když řidiče načapou s drogou v těle. Pokud byste byli pouze obyčejný smrtelník, tak si to potichu vyžerete a neštěkne po vás ani pes, ale… Když jste mladý perspektivní politik, tak je to mimořádná událost! Nemám nic proti tomu, aby byl vysmátý a měl úsměv od ucha k uchu, ale… Nemohu se zbavit stísňujícího dojmu, že úřadovat s tvrdou drogou v žílách není úplně ideální. Nebo na Kladně snad ano?

Jediným Kladeňákem, který si o Vánocích mohl v Kladně užívat sníh, byl radní Hanes. Toto potěšení mu s potěšením dopřál exprimátor Volf, který nechal přivézt na Náměstí Svobody několik tun sněhu až z Krušných hor. Sněhový kopec doplnil ironickým nápisem „Lukáši, tohle můžeš sjet.“ Stálo mu to zato, i když ho tahle sranda bude stát přibližně deset tisíc korun za odklizení sněhu. Jak vidno z dalších Volfových vyjádření, ten svého činu nejenže nelituje, ale ještě přitvrzuje odvážným tvrzením: „To, co u něj policejní testy prokázaly, se pohybuje na úrovni sedmi jednotek, což znamená, že Lukáš Hanes je trvalým uživatelem tvrdých drog. Jsem o tom přesvědčený. Vím dobře, co říkám!“ prohlásil Milan Volf v Kladenském deníku. Odkud to ví? Tuto informaci kladenská policie v žádné tiskové zprávě neuvedla…

Zatímco některé hlasy nekompromisně žádají hlavu radního Hanese resp. jeho odchod z funkce radního – není divu, tak jiné ho hájí např. tím, že kdo je bez viny ať hodí kamenem a že exprimátor Volf se chová hystericky, jako zhrzená milenka apod. Kupodivu trochu alibisticky se zatím zachoval primátor Jiránek, který odmítnutí odběru krve, když byl test na drogy pozitivní, označil za chybu, ale... Jedním dechem dodává, že by celou záležitost mělo řešit přestupkové oddělení jiného města Středočeského kraje tak, aby se neměnil odvolací orgán,“ ještě že tak.

Předpokládal jsem, že se primátor Jiránek poučil z předchozích nezdarů a že se, jak avizoval, bude chovat transparentně. Být na jeho místě, tak bych se sněhomilce Hanese, co nejdříve zbavil – za blbost se platí. Proč tak dosud neučinil? Bojí se snad, že by podržtaška promluvila? Potom ale riskuje, že by mu tato kauza mohla zlomit politický vaz. Pokud naopak Hanese ve funkci radního podrží a jeho průser zamete pod radniční koberec, tak hrozí, že vytvoří nebezpečný precendent, podle kterého bude tvrdá droga na kladenském magistrátu standardem.

P.S. Ale, všechno špatné je pro něco dobré. Alespoň bychom na jeho chodbách potkávali vysmáté úřednictvo, které by nás láskyplně vítalo a s radostí vyřizovalo naše žádosti.

Autor: Luboš Chott | středa 9.1.2019 9:58 | karma článku: 15,60 | přečteno: 391x
  • Další články autora

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Válející se kameny místo pokut

Když jsem v ulicích Kladna poprvé uviděl velké kameny válející se vedle trávníků a záhonů, napadla mě asociace s legendárními Rolling Stones a v duchu jsem si začal pobrukovat, kdysi kontroverzní, I Can't Get No Satisfaction...

2.8.2021 v 5:09 | Karma: 9,88 | Přečteno: 276x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Informace o následcích řádění tornáda na jižní Moravě jsou nutné, ale…

Jakkoliv jsou informace o škodách způsobených tornádem na jižní Moravě tragické, jsou nutné a potřebné, ale... Už dávno je nesleduji. Proč? Zažil jsem Troubky a to mi stačilo! „Obdivuji“ kolegy novináře, že na to mají žaludek, ale...

30.7.2021 v 6:23 | Karma: 16,27 | Přečteno: 359x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Proč (ne)navštívit Kladno 3

Každé město má svoji pomyslnou Pařížskou ulici. U nás na Kladně by to historicky měla být Třída TGM, ale... Bohužel není! Proč? Skladba obchodů není ideální a většina z nich spíše živoří než prosperuje. Navíc, není bezpečná! Proč?

27.7.2021 v 11:36 | Karma: 12,71 | Přečteno: 287x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Jak jsem se nesetkal s Popelkou

Noviny jsou stále ještě plné vzpomínek na zesnulou a národem milovanou Popelku resp. Libušku Šafránkovou. Píše se mi to těžce, ale... Musím, protože i já patřím k milionům mužů, kteří ji platonicky milovali.

16.6.2021 v 5:35 | Karma: 16,69 | Přečteno: 327x | Diskuse| Společnost

Luboš Chott

Chodím městem a dívám se za vrata aneb Proč (ne)navštívit Kladno 2

„Musíme zapracovat na tom, aby bylo město hezké i v detailech,“ říká náměstkyně kladenského primátora Petra Melčová. Souhlasím, ale... Musí být na čem stavět. Pelargonie v oknech kladenského magistrátu to moc nevytrhnou!

6.6.2021 v 5:01 | Karma: 9,13 | Přečteno: 209x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Riziko požárů platí až do čtvrtka. Pálení čarodějnic zkomplikuje i vítr

30. dubna 2024  9:49,  aktualizováno  10:36

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů...

Kandidát na ministra za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí Helenu...

Rusové při smrtícím útoku na Oděsu zničili i „zámek Harryho Pottera“

30. dubna 2024  10:15

Sledujeme online Na pět vzrostl počet obětí pondělního ruského útoku na jihoukrajinskou Oděsu, jeden ze 32 zraněných...

Předsednictvo TOP 09 podpořilo Tuleju. Pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  10:15

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 303
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Chodím rodným městem a dívám se za vrata...

Seznam rubrik