Chodím městem a dívám se za vrata aneb Který kladenský primátor má více másla na hlavě?

Za uplynulých 20 let mělo Kladno jenom dva primátory. Ne, že by byli tak skvělí, ale… Lepší už došli! Na posledním zasedání městského zastupitelstva si oba vzájemně vyčítali „boty", které udělali během realizací „svých" projektů.

Zasedání kladenských zastupitelů je pro nezúčastněného pozorovatele nejen studnice informací, ale někdy také komických situací. Například před hlasováním o jakési smlouvě související s plánovanou výstavbou bytového komplexu pro až 3000 obyvatel na Růžovém poli, se do sebe primátoři pustili.

„Jak jsou zkušení, tak jsou…,“ říkal jsem si, když během veřejné schůze městských zastupitelů si primátoři začali navzájem vyčítat své budovatelské „úspěchy“ a před kamerou prát „špinavé prádlo“. Proč? Hlavně kvůli svým nekonečným egům. Ale…

Všechno špatné je pro něco dobré. Alespoň Kladeňáci vidí, kdo je vede a reprezentuje. Připomnělo mi to legendární filmovou hlášku: „Když vy přistavět, tak my to poženem vo štok, když vy břízolit, tak my kachličky…“ a za sebe resp. za Škopkovou dodávám: Držte mě, držte mě!

Během diskuze si vzal slovo i opoziční exprimátor Jiránek a stávající vedení města Kladna káravě upozorňoval na velké nedostatky ve smlouvě pro plánovanou výstavbu – např. nezáruka, že investor postaví mateřskou školu a o jaké kapacitě a další.

To se samozřejmě nelíbilo egu současného primátora Volfa a byl „oheň na střeše“! Svému předchůdci ironicky vyčetl nedostatky, ke kterým mělo dojít při nedávné výstavbě Lidlu v Rozdělově – např. absenci chodníků, který se stavěl za éry Jiránka.

P.S. A tak si tady na Kladně žijeme...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Luboš Chott | sobota 15.5.2021 5:07 | karma článku: 9,03 | přečteno: 351x