Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZV

Zajko Vajko

9. 8. 2008 16:17
A jéje, to bych měla bodů

To bych mohla maximálně umývat záchody. Je ale zajimavé, že s učiteli, kteří učili s nadšením a měli zájem, jsem problémy nikdy neměla, protože ten zájem vzbudili i ve mně. Ale s učiteli, co četli svůj výklad unuděným hlasem z umolousaného sešitku starého jak jejich kariéra, to byl kvalitní bojík.

0 0
možnosti
PTDT

Lenka PT

7. 8. 2008 17:43
Karma

Ty trestné body jsou dobrý nápad. Na středních školách bych pak zavedla do určitého počtu podmínečné vyloučení, nebo rovnou vyhazov ;-)

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

4. 8. 2008 17:48
Velmi pěkně napsané

- jediné, co bych vytknul, je, že věta v nadpisu článku "Zakažte raději studenty" je trochu zavádějící.

Ale jinak velmi trefné - dávám karmu.

0 0
možnosti
C

canislupus

4. 8. 2008 21:13
Re: Velmi pěkně napsané

No jasně, a právě proto jste si to přečetl ;-) Zavádějící se ani zdaleka nezdá být výraz v nadpisu, jako samotné slovo "zavádějící".

0 0
možnosti
PS

Paflik,

4. 8. 2008 17:23
Navrh

A co zrusit povinnou skolni dochazku? Jiste budete souhlasit ze vzdelavat nekoho proti jeho vuli potazmo vuli jeho rodicu nelze a jde jen o plytvani penez a nervu ucitelu, navic tim trpi ti co se vzdelavat chteji..

Ovsem soucasne je treba zrusit system socialnich davek, aby lidem, kteri vzdelani potazmo praci odmitaji hrozila realna moznost tvrdeho padu na hubu.. alespon ja je sponzorovat odmitam

0 0
možnosti
S

someone_else

4. 8. 2008 17:10
Možná hezké, ale zcela mimo.

Každý by měl mít alespoň základní ponětí o slušnosti dříve, než vůbec vstoupí na půdu jakékoli školy, tu základní nevyjímaje, tedy dané již předškolní výchovou, z rodiny. Kantor může mít respekt u kohokoli jakýkoli, ale ani kdyby se rozkrájel, nemá jedinou šanci proti arogantnímu sráči, jehož jediným školním cílem je kantora vyprovokovat, natočit, vyvěsit na netu a nahonit si tak v očích primitivnějších spolužáků "ve zbrani" své vlastní nemocné ego. Mobil by měl být po ruce pro případ nouze, tedy ve třídě, ale viditelně a pod zámkem, k použití EVENTUÁLNÍMU, tudíž žádné natáčení ani při vyučování, ani o přestávkách. A pod danou, oběma stranám předem známou sankcí. Ano, je to hnusné, ale když si svobody neumím vážit, žádnou si nezasloužím. Demokracie přece neznamená anarchii, v níž slušnost a důstojnost bude podléhat beztrestné zhovadilosti.

0 0
možnosti
VP

Profík

8. 8. 2008 14:51
Re: Možná hezké, ale zcela mimo.

Vyhodit mobil z okna, klukovi dát opřes držku, a kdyby jeho rodiče vyšilovali nebo jako správní ódéesesáci se snažili jít přes známosti, rozbít držku.

0 0
možnosti
AP

kyoko suriko

4. 8. 2008 16:10
mobil ve skole.

Stejne tak jak si decka nesmeji brat do skoly hracky, tak at si proste neberou mobily. Neni to zadny omezovani osobni svobody (nejsou plnolety, takze maj delat, co jim reknou rodice). Proste mobil je vyrusuje, rozptyluje a svadi k blbinkam. Cela tahle debata je postavena na hlavu - jako kdyby se nekdo zamyslel, PROC BY VLASTNE STUDENTI NEMOHLI PO CHODBACH JEZDIT NA KOLECKOVYCH BRUSLICH a argumentoval tim, ze budou driv na zachode a zpet... V hodine maj decka proste poslouchat ucitele a ucit se. Ne si hrat s anglicakem, cist knizku, psat SMS nebo balit cigara...

0 0
možnosti
RS

Bjornel

4. 8. 2008 17:00
Re: mobil ve skole.

Zní to tak jednoduše když to píšete.

Úplně se divím proč nikdo na tak jednoduché řešení nepřišel dříve.

Možna, promiňte mi tu kacířskou myšlenku, to ve skutečnosti nebude tak snadné.

0 0
možnosti
P

prying

4. 8. 2008 16:09
Natírají lavice?

Samozřejmě, že ne.:-) Ale vzhledem k tomu, že jsou ze dvou různých okresů, tak to asi nebude vyjímka. Vždyť se stačí projít kolem jakékoliv školy. Já si nakonec ani nedokáži představit program na dva měsíce. ?

0 0
možnosti
TN

Jojna Brutman

4. 8. 2008 16:44
Re: Natírají lavice?

Tak ještě jednou. Kde jsou ty školy, do kterých učitelé nastupují po dovolené 30.8.?

0 0
možnosti
JM

mous007

4. 8. 2008 16:05
učení nebo výchova

Učitel by měl učit, předávat nové znalosti, zkušennosti a dovednosti. Co se týká výchovy tak ta by měla být na rodině a učitel už to nezachrání, i když se bude snažit jak chce.

Pokud je takový "sígr" na ŽŠ, pak má většinou rodiče, kteří jsou dospělejší verzí jeho samého a je zbytečně jakýmkoliv způsobem se snažit jeho výchovu ovlivnit.

0 0
možnosti
RS

Bjornel

4. 8. 2008 17:25
Re: učení nebo výchova

Již několikrát v této diskuzi zazněl podobný názor.

Já se s ním však nedokážu zcela ztotožnit.

Proč by škola nemohla pomáhat při výchově dětí?

Proč by se třeba po hodině zeměpisu nemohlo učit o hodnotě sebepoznání?

0 0
možnosti
L

Lubos1390

4. 8. 2008 15:45
Soudružko, takhle by to nešlo!

Musíš myslet více politicky!  :-)

0 0
možnosti
MM

palmic

4. 8. 2008 15:37
Tak presne tohle napise slecna,

Ktera by z techto zaku byla za chvili totalne na psychiatra

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1901x
Studentka lékařské fakulty.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám