Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Životní úkol

Tak nejčastější otázka u mind-readera je na životní úkol. Jeden "chce být" pečovatelem, druhý strážcem bezbranných, jiný je velmi bohatý, další zase slepý...existuje skutečně nějaký úkol, který máme splnit? 

          Oblast ve které se pohybuji se nazývá esoterika. A lidi zde působící se nazývají léčitelé, psychotronici, empatici, senzibilové, psychici, psychoinformatici, diagnostici...je jich táák moc. Možná i pro Vás je tato oblast šarlatánská. Vím, proč. Nerozumíte ji. Ani já ji nerozuměl. Souhry "náhod" a dnes již vím, kdo tito lidé jsou a o co jim jde. Jedněm jde o velký byznys, druhým o menší byznys a třetím jen o vytváření harmonie v životě  lidí, kteří je navštíví. Čvrtým jde o kombinaci všeho předchozího. Kolegové esoterici velmi často sebe i okolí přesvědčují, že životní úkoly existují, že jsme oběti svých vlastních úloh vzniklých před narozením. Tyhle názory jim nejdou vyvrátit. A jako esoterická autorita sama před sebou, zde veřejně prohlašuji, že nic takového jako životní úkol neexistuje. Nejsme své vlastní oběti. Od narození jsme pod vlivem okolí a někdy se umíme vymanit a někdy ne. Dle situací a tlaku na nás. Ale oběti vlastních bardovských konspirací? 

          Přišel za mnou čtyřicetiletý muž a po vybudování krátkodobé vzájemné důvěry se mi svěřil, jak je stíhán nepohodami, plískanicemi od narození. Matka byla moc mladá, když ho porodila, nevytvořila mu dostatek vápníku v těle, a jistě mu nedodala i spoustu jiných věcí, včetně mateřské lásky. Celý jeho život je plný okamžiků proher a malých vítězství. ( Což mi připadá v zhledem k okolnostem vpořádku. ) Hlavní důvod byl dotaz na životní úkol. Zda je jeho úkolem trpět. Vzhledem k tomu, co zažívá celý život, jeho přizpůsobování se okolí - ani ne k zavděčení ale aby zažíval klid, je, myslím, opět v pořádku. Poslali byste jej k psychologovi? Nebo psychiatrovi? Proč? Aby se vypovídal a třeba dostal medikamenty (bez ohledu, co dělají v těle), případně aby byl evidovaný a my se před ním mohli do budoucna ochránit? Já ne. Jediné, co potřebuje je kouče. Učitele. Jistotu. Někoho, kdo ho neodkopne, protože dnes nemá náladu, protože má svých problémů dost. Na netu je učitelů dost.

Co ten muž doopravdy potřebuje? Co se s ním stane, když mu jeho ztrápený životní úkol vyvrátím. Co se stane, když mu ho potvrdím? Co mi to má říct? Co to jenom přehlížím? Takových jako je on je "nás" přece hodně. Co to se s náma děje?

           Prožíváme, jen, pocit samoty, opuštění. Komunikační oddělení se. Říkáme své názory ale nevedeme konstruktivní diskuse. Nemáme skutečné posluchače. Chce to i fyzický kontakt. Povídat si na živo. Životní úkoly neexistují, aspoň ne ty, co vznikly před naším narozením. Nikdy neexistovali. Je to jen berlička. Pro ty, co potřebují iluzi na přežití. Pro ty, co všude vidí lásku, anděly, víly, trpaslíky... Většina "samoty" pochází z naší neschopnosti se kontaktovat s okolím. Bojíme se. Jsme tak vychovánáni, omezováni od mala a dodnes se takto děje. Všude jsou omezení a nikdo je nezruší. Náš životní úkol? Nebo opravdu máme být něčím dle seznamu povolání? Co my? Píšeme zde, protože je to naším životním úkolem? Jsme důležití sdělovači pravdivých názorů?

          Vím, že názory na předurčenost vzniká z racionálného pohledu na činnost, kterou děláme. Protože psychika je něco, za co plně nemůžeme, protože se můžeme odvolat na geny a vliv těch druhých... při tom stačí, "jen", vědět a konat. Vědět a konat. Konat. Lišíme se činy. Úspěšní i neúspěšní se liší odhodláním konat. Jen se nesmíme řídit vládci věcí okolo nás, ti konají hodně a pro sebe. Bez ohledu na nás. Jsou asociální a přibývá takových. To je už ale na téma v  jiné kategorii.

 

Autor: Pavel Černý | úterý 26.3.2013 16:39 | karma článku: 7,51 | přečteno: 319x
  • Další články autora

Pavel Černý

Z deníku "milionáře"

Pitomej mobil, nepřišel jsem jsem na to jak se do něj ukládá nový úkol. Po pátém zaknutí klávesnice to vzdávám a nalévám si dvojku šardoné. Ještě, že mám tužku a papír, tohle snad nebudou modernizovat. Tak, a jsou zase tři ráno. Kruci, brzo stávám. Teď nevím jestli jsem Karlovi volal, že ráno jedem.

22.7.2013 v 12:33 | Karma: 6,52 | Přečteno: 722x | Diskuse| Společnost

Pavel Černý

tHe tHajemství

The Secret se skloňuje v tolika řečích a nářečích, že už brzo budou tato slova vyslovovat jako první i miminka. Každý z Vás si asi říká proč se pouštím na tenký led s takovými osobnostmi? Mám jednoduchou odpověď. Protože na to mám schopnosti.

20.6.2013 v 13:50 | Karma: 7,52 | Přečteno: 317x | Diskuse| Společnost

Pavel Černý

Seminář MIO - setkání podnikatelů a budoucích milionářů

Tak jsem Tam byl a byl jsem tam rád. Prý mi tam vymyli mozek. A je to vážné, vůbec mi to nevadí. Na svou obranu říkám, jsem při vědomí a uvědomuji si čím jsem prošel a rád bych, aby mi TO zůstalo na věky.

13.5.2013 v 0:21 | Karma: 7,48 | Přečteno: 484x | Diskuse| Společnost

Pavel Černý

Pravdy a lži minulosti

Má nebo nemá pravdu bojovník za pravdu Nidal Saleh? Aneb lži o čemkoliv stale žijí.

6.5.2013 v 1:11 | Karma: 8,21 | Přečteno: 474x | Diskuse| Společnost

Pavel Černý

Všej nej sám sobě

Jsem už známý tím, že narozeniny a jmeniny neoslavuji, protože jsem nepřikládal těmto dnům větší význam než dnům jiným. Přesto je každý den vyjimečný. Svůj názor jsem, pro dnes, změnil.

22.4.2013 v 15:03 | Karma: 5,82 | Přečteno: 193x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 561x
Jsem mystik - praktik, který tu občas napíše, i když to vlastně neumí...www.skoladiagnostiky.cz

Seznam rubrik