Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

tHe tHajemství

The Secret se skloňuje v tolika řečích a nářečích, že už brzo budou tato slova vyslovovat jako první i miminka. Každý z Vás si asi říká proč se pouštím na tenký led s takovými osobnostmi? Mám jednoduchou odpověď. Protože na to mám schopnosti.

The Secret se skloňuje v tolika řečích a nářečích, že už brzo budou tato slova vyslovovat jako první i miminka. Každý z Vás si asi říká proč se pouštím na tenký led s takovými osobnostmi? Mám jednoduchou odpověď. Protože na to mám schopnosti. Schopnost senzitivity, empatie Vám dá rozšířené vnímání. Kdokoliv vysloví nějaký názor nebo větu, Vaše schopnost zapojí ty správné obvody a Vy budete vědět zda je to pravda nebo lež.

Důležitá připomínka je asi ta, že myslím lež k obsahu a k tomu, co ten člověk myslí, říká a doopravdy chce. Pokud nebudeme mít tuto trojshodu, vždy budeme tak nějak a tak trochu za lháře. Za někoho, kdo ať říká, co říká, nemyslí to vážně. Senzitivního člověka je velmi těžké obelhat.

Tohle není o soudu lidí vědomých lhářů (máte schopnosti a využíváte je), ani o soudu nevědomých lhářů. Ano i tito existují. Oni jen sdělují své euforie, svá nadšení, jakopředsevzetí. Rádi by, aby vše, co řeknou byla pravda. Jen jim, bohužel, až tak nezáleží na realizaci ale jen na myšlence.

Vím, že to vypadá jako nefér. Já něco takového mohu vnímat a ti druzí ne. Není to pravda. Tuto vyhodnocovací schopnost máme aktivní všichni. Jen někteří z Vás si myslí, že je jim k ničemu a že ji nepotřebují. Lidé - loutky ji opravdu nepotřebují. My ostatní ano. Jste taky ti ostatní? Dnes možná ještě ne, ale zítra?.

Nakonec si ještě řekneme pár podstatných věcí, než se pustíme do lidí z Tajemství. Od začátku tréninku těchto schopností jsem rozlišoval každého dle tohoto kritéra: „laskavý a soucítící“. Mám tabulku hodnot. Takto vypadá.

ČLOVĚK DLE POVAHY V MÉ TABULCE
70-tka = dobrosrdečný, rád pomáhá, extrémně důvěřivý, neobchodní typ, rád poslouží
60-tka = přátelský, trochu ziskuchtivý, něco chce ale nabízí rovný obchod
50-tka = vypočítavý, chamtivý, chce se mít dobře i na Váš úkor
40-tka = vypočítavý, chamtivý bez svědomí,  a nechápe, proč se na něj zlobíme
30-tka = zákeřný,bez svědomí, vezme Vám i život jen aby měl , co chce

(Ti, co si uvědomují svou povahu, ji ovládají a nejsou tak moc projevení ve financích, ale zase je poznáte podle arogance a jiného typu prosazování se.) Ale teď si asi říkáte, k čemu to? Lidi jsou lidi a každý je nějaký. Ano. Pokud tím říkáte, že se klidně necháte  příště zase někým napálit, potud OK. A Vy ostatní?
 
Co to ale znamená? Kdo je kdo a proč? Je to pro mě snadný způsob rozeznání skutečných hodnot takových lidí. A já své schopnosti vždy chtěl mít a o lidech minimálně toto vědět. Nyní mohu napsat větu, kterou konečně naštvu 90% z Vás.
 
Aktéři z Tajemství jsou lidé 50-tky a méně. A je to venku. Co to znamená? Źe každý, kdo si myslí, že to dělají pro Vás je... „píp“.  Chci věřit, ne, že je to tak, ale chci věřit, že to víte. Že jste také 50-tka a že chcete lidi lehounce obalamutit aby jste z toho něco měli. Tajemství obchodu někdy nutí lidi takto myslet a konat. U 50-tek je svědomí lehce narušené a u mnoha jných věcí se jim svědomí snad ani neaktivuje. Jejich cíl není škodit ale MÍT SE DOBŘE NA ÚKOR DRUHÝCH LIDÍ jsou takoví chamtivější z nás.  Tahle věta je přesně ta, kterou jsem chtěl vyslovit věřejně už dávno. Pozor na ně. Nebo naletíte na jejich argumentaci a doplatíte na ni. Ano doplatíte – správné slovo v obou významech.
 
Každou informaci, na kterou si vzpomenu a zde uvedu, posoudím jen empaticky a vysvětlím. Mohlo by to vypadat takto: 
Všichni říkáme jen pravdu. ................................................................................................40%
Každý bohatý muž se rád dělí o své zkušenosti, nou-hau.................................................40%
 
Teď třeba naznačit, že nyní už vidíte jiné procenta, a to procenta pro odpověď ANO – NE.
0% – 45%  znamená NE
50% – 55%  znamená MOŽNÁ, NEVÍM, POLOŽ JINOU OTÁZKU NA STEJNÉ TÉMA
60% - 100%  znamená VÍCEMÉNĚ ANO, JASNÉ ANO
 
Existuje skutečně tajemství úspěšných lidí? 80%
Bylo celé toto tajemství řečeno v tomto filmu? 30%

A to je zase přesně ta věta, která vystihuje využití empatie v praxi. Já věděl, že buď neřekli všechno, nebo zmiňovali jen něco, to něco, kam svou zkušeností dospěli. Potud žádný soud, jen chci vždy vědět, kdo proti mě je. Vám to bylo možná dodnes lhostejné.


Paní Byrne přinesla světu jedinečné informace... 50%
(znamená to, že jedinečné ne,..)

Přinesla informace, která shromáždila, vytřídila, vysledovala... 70%

Staré a známé informace zahalila do zajímavé formy a prodala to jako celek... 100%
(A o to v podnikání jde. Nikdo jí to nemá za zlé, jen já chci vědět jak
se věci mají, a kdo nebo co je uvádí do pohybu.)

Paní Byrne říká, že tím, že začala hledat lidi z dnešní doby, co znají tajemství,
tím začala přitahovat k sobě tyto mistry... 40%

(Nesprávná formulace – sama se k těmto lidem přitahovala, zajímala se o ně...
A pak by jen stačilo tento zajímavý produkt společně interpretovat a tak se také stalo a začalo TO
Asi si říkáte, že jsem hnidopich a bazíruji na zbytečnostech – hlavně, že je to venku  a my se tím můžeme řídit.
Pokud jste si to řekli, pak jste nepochopili nic z předchozích vět – a bylo by pro Vás lepší přestat tyto řádky číst.
Pro ty ostatní, ověřujeme PRAVDU a NEPRAVDU v projevech lidí. Možná, že ode dneška budete opatrnější s každou vyřčenou větou. Co stane, když lidi pochopí, že existuje pravda a lež v každém slově? Buď budou dál dělat lživý obchod i život, nebo začnou dělat obchod i život čistší a pravdivější – vzájemně si pomůžeme. Dodnes se tohle neděje, i když se všichni tváří, že ano. )


Jde mi o to se  strefovat do lidí, kteří Tajemství přinesli? 40%

(Určitě ne, jde mi jen o to, aby existovalo jasno, co je obchod a co ne,
a na které straně je skutečný zisk. Pokud tohle člověk nepochopí, potud.... ale i k tomuto dojdeme.)


Lze s tím souhlasit? Z mnohým ano. Přesto mi tu stále chybí to čím se vlastně lišíme. Povaha.  Mám charakter, který nám uskutečňování některých cílů brání a jiné nám zase usnadňuje. Peníze vždy budou snadněji vydělávat lidé 50-tky a 40-tky. Lidé 60-tky mají také šance ale budou potřebovat motor, který je požene vpřed – třeba manželé. Lidé 70-tky mají malé šance. Jejich gró spočívá v ohleduplnosti, citlivosti, k soucitu – TOHLE DO OBCHODU NEPATŘÍ. Přesto existuje cesta jak se vyrovnat s tím, co jsem tu psal. A nebudu ji zahalovat do mého The Tajemství. Chcete se ochránit? Dobrá rada na konec. Neříkejte lidem, že nemají pravdu-vždyť oni jsou přesvědčení! Jako křesťané, ti zase věří! Marný boj. Někdy tyhle dvě strany nemohou přijmout jiný pohled už proto, že by se tím jejich svět zhroutil. Potřebují NADĚJI, JISTOTU, potřebují ILUZE. Bez těchto „hodnot“ by zemřeli, ztratili by důvod žít.

Odhalení mého The Tajemství
1.     najděte si chvilku na ujasnění toho, čeho chcete dosáhnout
2.     sepište si to a pár dní TO jen pozorujte a upravujte obsah, aby Vám to „sedlo“ na míru
3.     sepište si, co musíte udělat pro to, aby se to stalo-pár dní TO opět jen pozorujte a upravujte obsah
4.     v tom, co nabízíte si vymyslete svou vlastní hodnotu – svou vlastní cenu – jinak nemohou přijít ty peníze, které Vás udělají spokojenými
5.     když už víte co a jak, tak to začněte realizovat, abyste aslepoň 1 hodinu denně tomu věnovali
6.     SHRNUTÍ: vím a konám (empatik x realista = v obou hodnotách musí být harmonie a rovnost )
7.     Pozor moc často konáme aniž skutečně známe dosah a rozsah našeho hurá na to !

Celé tajemství je v tom, že to musíme opravdově chtít. Nepomůže na to jen myslet. Proto se jako empatik mohu svého klienta ( nebo přesněji směrem ke klientovi) „zeptat“

1.     zda umí vymyslet projekt, na kterém zbohatne
2.     a zda ho umí i sám zrealizovat, a pokud ne sám, tak jestli člověk, na kterého pomyslí,  mu v tom pomůže ke spokojenosti obou
 
Abyste mohli konat, potřebujete vědět. Najděte si někoho, kdo Vám pomůže vědět a najít skryté části, které nejdou vidět, ale které celý projekt oslabují. The Secret mě velmi oslovilo i zklamalo. Čekal jsem víc jednoduchých rad. Ale jejich záměr byl, udělat to právě takto. Graficky i obsahově. Vždyť ti lidé se projevovali zadarmo. Skvělé !  A jejich zisk? Jsou celebritami ještě víc a mají více klientů než před tím.

A věty na závěr.  Pokud budete dělat byznys – udělejte to přesně jako oni.  Tajemně obsahově i graficky. Ale málokomu se to celkově podaří.

Jeden Vám chtěl jen ukázat, že někdy je třeba najít pravdu i v hromadě “pravdy“ a o lžích třeba jen vědět.  Film a kniha The SECRET jsou ukázkou dobře udělaného obchodu o naději, s dodatkem, že pokud si začnete uvědomovat své myšlenky, můžete kontrolovat i své vztahy, zdraví, práci s ohledem  na vše, co se pod slovem „kontrolovat i nekontrolovat“  skrývá (ovládat a dělat obchod).
My Empatici ale potřebujeme empatizovat a empatizovat a ... 

 

 

Autor: Pavel Černý | čtvrtek 20.6.2013 13:50 | karma článku: 7,52 | přečteno: 317x
  • Další články autora

Pavel Černý

Z deníku "milionáře"

Pitomej mobil, nepřišel jsem jsem na to jak se do něj ukládá nový úkol. Po pátém zaknutí klávesnice to vzdávám a nalévám si dvojku šardoné. Ještě, že mám tužku a papír, tohle snad nebudou modernizovat. Tak, a jsou zase tři ráno. Kruci, brzo stávám. Teď nevím jestli jsem Karlovi volal, že ráno jedem.

22.7.2013 v 12:33 | Karma: 6,52 | Přečteno: 722x | Diskuse| Společnost

Pavel Černý

Seminář MIO - setkání podnikatelů a budoucích milionářů

Tak jsem Tam byl a byl jsem tam rád. Prý mi tam vymyli mozek. A je to vážné, vůbec mi to nevadí. Na svou obranu říkám, jsem při vědomí a uvědomuji si čím jsem prošel a rád bych, aby mi TO zůstalo na věky.

13.5.2013 v 0:21 | Karma: 7,48 | Přečteno: 484x | Diskuse| Společnost

Pavel Černý

Pravdy a lži minulosti

Má nebo nemá pravdu bojovník za pravdu Nidal Saleh? Aneb lži o čemkoliv stale žijí.

6.5.2013 v 1:11 | Karma: 8,21 | Přečteno: 474x | Diskuse| Společnost

Pavel Černý

Všej nej sám sobě

Jsem už známý tím, že narozeniny a jmeniny neoslavuji, protože jsem nepřikládal těmto dnům větší význam než dnům jiným. Přesto je každý den vyjimečný. Svůj názor jsem, pro dnes, změnil.

22.4.2013 v 15:03 | Karma: 5,82 | Přečteno: 193x | Diskuse| Společnost

Pavel Černý

Povzdechnutí: „Esoterici na hrad a na důležitá místa..“

Povzdechnutí ja místě. Proč? Vždyť se rozhlédněte. Kam mé oko dohlédne, tam je buď sluha něčího nesmyslného nařízení, a tyto sluhy považuji za stejně odpovědné jako strůjce, nebo chamtivec,

18.4.2013 v 12:40 | Karma: 7,36 | Přečteno: 417x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:19

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 561x
Jsem mystik - praktik, který tu občas napíše, i když to vlastně neumí...www.skoladiagnostiky.cz

Seznam rubrik