Pravdy a lži minulosti

Má nebo nemá pravdu bojovník za pravdu Nidal Saleh? Aneb lži o čemkoliv stale žijí.

Před chvílí jsem dočetl rozhořčené pojednání od RNDr. Nidala Saleha CSc. A proto nejdříve připisuji výňatek z listiny základních práv a svobod

1 - Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
2 - Každý má právo vyjádřit své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem, nebo jiným způsobem, i
svobodněvyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
3 - Cenzura je nepřípustná.

A pak se dočtu, že v Evropě se ještě nacházejí lidé, kteří hlasitě volají aby se zakázala kniha, která si, dle slov autora, dala za cíl ukázat pravdu o historii Palestiny a přilehlých oblastí ve spojení s Biblí a Talmudem. Dozvídám se, že oba zmiňované zdroje jsou od počátku postavené na lži neboli na představivosti spisovatelů a jejich šéfů. Kdy metodou porovnávání různých jiných dokumentů ze stejné doby např. s knihou Bible došli historici k závěru, že je to církevní literatura na získání víry a poslušnosti ale ne dokument popisující historii. Tedy až na vyjímky. Takže Ježíš nebyl Žid ale Judajec. Napis na kříži nad jehou hlavou INRI znamená Ježíš Nazaretský "vládce" Judajců. Rozhodně ne král. A mnoho věcí vlastně bylo jinak. Stojí za to si to celé přečíst. I to, kdo vlastně vládne světu. Kdo určuje pravidla historie.

Nepokrytecky říkám, že mi byla Bible "ukradená" vlastně vždycky a Talmud jsem nečetl. Vlastně mi To bylo jedno vždycky ale při tomto čtení mi "něco došlo" neboli docvaklo. Lži. Stále tu jsou. Dá se potom věřit čemukoliv, co kde uslyšíme? Zprávy z domova, ze světa... fajn, vidíme, že se tam něco stalo...ale nikdy se asi nedozvíme proč se stalo a kdo za to může. Tady přece neznají pravdu ani média, a tak nám nabídnou "nějaké vysvětlení".

Vykládal jsem si pak o těchto spisech s kamarádem a velmi mě překvapila jeho reakce. Líbilo se mu, že tam ženy musí poslouchat, že se musí zahalovat, že si může vzít již devítiletou a hned s ní pohlavně žit, že ... chci věřit, že jen žertoval a předstíral nadšení. Na druhou stranu, pokud je zrekrutovanému "správně" toto náboženství vysvětleno, budou jejich počty narůstat.

Začínám být chronický nespokojenec, přestávám poslouchat zprávy a "zavírám" uši abych nic neslyšel. Dívám se na pohádky, kde zvítězí dobro a ve skrytu duše věřím, že ještě existují lidé, kteří brojí za pravdu, jsou proti korupci a cenzorům. Mám své kostlivce ve skříni ale stojí mi za to - svým dětem lhát?
Co si o mě budou za 500 let povídat?

 

Autor: Pavel Černý | pondělí 6.5.2013 1:11 | karma článku: 8,21 | přečteno: 474x
  • Další články autora

Pavel Černý

Z deníku "milionáře"

22.7.2013 v 12:33 | Karma: 6,52

Pavel Černý

tHe tHajemství

20.6.2013 v 13:50 | Karma: 7,52

Pavel Černý

Všej nej sám sobě

22.4.2013 v 15:03 | Karma: 5,82