Povzdechnutí: „Esoterici na hrad a na důležitá místa..“

Povzdechnutí ja místě. Proč? Vždyť se rozhlédněte. Kam mé oko dohlédne, tam je buď sluha něčího nesmyslného nařízení, a tyto sluhy považuji za stejně odpovědné jako strůjce, nebo chamtivec,

 který neví jak by koho kde „obral“ o oběživo. Mnozí z nás jsou k tomuto lhostejní. Věta: „Hlavně ať mám klid a všichni mi dají pokoj!“ myslím vysvětluje mnohé. Lhostejnosti vlastně učíme i naše děti. My nejsme bojovníci a naši potomci jsou stejní. Takže proto to povzdechnutí. Je už více méně jasné, že bojovný národ nejsme a až na pár vyjímek nebudeme. Těch pár vyjímek nás možná zvedne do ulic, ale zákony a nařízení a pokyny atd., ty vždy budou výtězit. Vždy za jejich sluhy jsou naši sousedé, přátelé. Půjdeme i proti nim?

Proto si myslím, že bez schopnosti empatie, soucitu by na vedoucí pozici nikdo neměl být. Jenže. Ono je vše už bráno jako výdělečné. Kdo by chtěl mít ve firmě laskavého ředitele, že? Jednatelé by za chvíli měli pocit, že je někdo okrádá už tím, že nenutí podřízené být ziskuchtivými.

Náš prezident umí ohleduplný, laskavý i empatický. ALE. Bude moct takový opravdu být v místech, která tuto „slabost“ nedovolují? Myslím si, že ne. A tak se TO celé mine účinkem. Nejsme bezmocní proti malým ústupkům a úpravám v náš prospěch, ale jsme bezmocní proti chamtivým spoluobčanům. Chamtivým vedoucím pracovníkům a chamtivým vládcům. Kdo má peníze, chce i moc, a když už má peníze a moc, chce ji využívat a zneužívat. Mnozí z nich jsou přesvědčení, že tím ji zneužívaně-využívají, tak jsou vlastně laskaví.

Esoterik, empatik bere a měl by brát celou přírodu za sobě rovnou a tak se k ní i chovat. Žádné povyšování, žádné ponižování. Existence živočichů a rostlinstva nám umožňuje se jimi krmit. Ale i to jde dělat důstojně. Přesto dovolíme našim milým spoluobčanům aby se chovali ke zvířatům i k vegetaci hnusně a odporně.
Esoterik by nikdy nevydal a neschválil zákon, který dovoluje ničení lesů, vod a vzduchu. Nechci aby to vyznělo, že oni jsou víc. Ale chci aby to vyznělo, že ukazují způsob a cestu.

Odborníci na svá místa, tak tomu už 20 let nevěřím. Výsledek tomu neodpovídá. A smůla je jen v jedné věci. Esoterici nemají ambice. O politiku a jiné neprospěšné věci zájem nemají.
A tak jsme v řiti, nebo snad věříte v zázraky?

Autor: Pavel Černý | čtvrtek 18.4.2013 12:40 | karma článku: 7,36 | přečteno: 417x
  • Další články autora

Pavel Černý

Z deníku "milionáře"

22.7.2013 v 12:33 | Karma: 6,52

Pavel Černý

tHe tHajemství

20.6.2013 v 13:50 | Karma: 7,52

Pavel Černý

Pravdy a lži minulosti

6.5.2013 v 1:11 | Karma: 8,21

Pavel Černý

Všej nej sám sobě

22.4.2013 v 15:03 | Karma: 5,82