Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děti jsou trestáni?

0 0
možnosti
PBR

Njn, ale zase na druhou stranu si děcka než jim všechno sebere nějakej exekutorskej šmejd mohou koupit svobodně banány nebo zajet do Vídně juknout do Práteru na kolotoče...

0 0
možnosti
ZB

Já naštěstí žiju v malém městě, kde se svoz odpadků neřeší ročním paušálem a to je dobře. Třídíme odpad (sklo, plasty, železo, papír, hadry,) a nosíme je do příslušných kontejnerů - to je zadarmo. Do popelnice pak přijde opravdu jen netříditelný zbytek. Na popelnici se v den určeného svozu nalepí známka nebo se zakoupí plastový pytel odvozové firmy. Odvoz nebezpečných odpadů bývá nahlášen v místním tisku, nebo na nástěnce MÚ a po předložení OP, kterým se dokáže trvalé bydliště v obci je odvoz také zadarmo. Firmy si mohou s odvozcem odpadu dohodnout paušál, který se liší podle toho, jak často chtějí odpad odvážet. Kdo nechce platit zbytečně, nenacpe si popelnici petkami, ale projde se na sběrné místo. Když se dostanu do většího města, tak jen zírám, jak jsou v popelnicích nacpané kartonové krabice (ani nejsou složené), kolik je tam plastových nesešlápnutých petek (i kolem popelnic). Na jednu stranu ty lidi chápu, když se platí paušál, nic je nenutí odbrat se o blok dál a najít ten správný kontejner na recyklovatelný obsah.

Příspěvek je jen zdánlivě od tématu, ale kdo je u nás trvale přihlášen, nemůže se dostat do podobné situace, jako děti z dětských domovů. Je to takový problém, udělat nějakou výjimku?

0 0
možnosti
JH

Systém, kdy se platí nikoliv za osobu, ale za skutečný odpad, se zdá být dobrý, ale ve skutečnosti je dobrý jen na první pohled. 

Problém je v tom, že platba je určená množstvím odpadu a lidé pak mají tendence toto množství redukovat ne zrovna vhodným způsobem, tj. ne tříděním, jak uvádíte, ale například jeho spalováním nebo pohazováním volně do přírody.

1 0
možnosti
Foto

Podle mne je to protiprávní. Za nezletilého je odpovědný jeho pěstoun! Je-li jím stát (domov opuštěné mládeže), pak jejich "závazky" má hradit stát!

3 0
možnosti
JG

nikoli, hradit by je měli rodiče těch dětí (když už se jim stát o ty děti stará, tak at si alespon ty poplatky obstarají sami)

0 1
možnosti
Foto

J71a97n 90R92ý18z28n17a25r

29. 12. 2014 11:51

Docela šílené .... díky za vaši aktivitu.

R^

5 0
možnosti
JP

Za ty děti neplatí poplatky dětský domov? V místě trvalého bydliště děti odpad nevytvářely. Já se divím že jim v duchu stejně blbé logiky ještě nevypálili rozhlasové a televizní poplatky.

Stejně je v tom nepořádek. Pokud mám někde trvalé bydliště, ale dlouhodobě bydlím jinde, měla by být možnost placeníá poplatku odhlásit. Dcera žila nějaký čas v zahraničí, ale placení poplatku odhlásit nešlo. Jednak tu měla trvalé bydliště, druhak obec argumentovala tím, že "přece jednou za rok přiletí na dovolenou".

7 0
možnosti
JG

ale to je přeci stejné, jako když budete členkou nějakého klubu, který má jasně stanovené členské příspěvky, který musí zaplatit každý člen bez rozdílu jeho aktivit v klubu. Když příspěvky platit nechci, odhlásím se. Když bydlím někde jinde, nahlásím si trvalé bydliště tam, kde skutečně bydlím a nebudu ho mít nahlášeno tam, kde nebydlím. A pokud tomu tak je, je to jistě účelové a holt musím zaplatit poplatky.

0 0
možnosti
OP

No tak jste si přihřál polívečku, ve zprávách už dříve zmiňovali, že problém je na stole a bude se řešit

1 4
možnosti
Foto

je to jen následek chaosu v zákonech, které tvoříte vy, poslanci.

Tak ze sebe nedělejte hrdinu.

2 0
možnosti
MT

"...Městu tam dluží zhruba osm tisíc dětí patnáct milionů korun..." To jen sklizime plody vrcholnych uspechu demokracie, svobody a pravdolasky...

4 1
možnosti
PT

Co ma demokracie spolecneho se zkur*enymi zakony ?

3 0
možnosti
Foto

v jakém otřesném hnoji to žijeme Rv8-o

3 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1588x
Dopravní pilot a v současnosti poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Veřejně činný. Osobní stránky www.marekcernoch.cz

Seznam rubrik