Státní rybářský lístek

Po splnění testů vám ho vydají. Dříve skoro všude, dnes taky ale vždycky to tak nefungovalo a zase fungovat nemá. Nevím co je na tom systémového nebo není,ale kocourkov to připomíná. Cizinec který tu chce jít na ryby má třeba v sobotu trochu problém, není úřední den a tak asi chytá načerno. Pytlák u nás měl vždycky výhodu a nemusel být ve vládě velrybář.

 

Státní rybářský lístek je jen skrytá daň s omezeným přístupem. Po zdražení a vzdálení se občanům se na chvíli přiblížila( červenec2011) a už se zase má vzdalovat(dnešní článek na IDnes). Na vzdálenějším místě jsem jí tedy zakoupil na deset let za 500 kč a než se dohodnou pravidla, tak se snad i mohou totálně změnit. Asi by nebylo na škodu to někde opsat a neměnit se jak chameleon.

Někteří si pletou státní lístek s povolenkou,ale musíte mít oboje, když chcete chytat na svazových vodách. Nebo celostátní povolenku k tomu aby jste mohli lovit v čechách i na moravě.Navíc musíte být členem rybářského svazu a platit roční příspěvek, poté i oddělat brigádu a nebo jí zaplatit. Před tímhle vším i složit příslušné zkoušky. Existuje ČRS a MRS. Existují i povolenky pro jednotlivé kraje, jsou levnější ale omezeny prostorem vašeho kraje.

Pak jsou tu samozřejmě soukromé revíry. nevím jestli tomu mám vlastně říkat revír. Prostě voda kde za prachy je umožněn lov. Nevím jak tam stát vybírá ten poplatek,natož daně když to ani nikdo nekontroluje. Jako cizinec se v tom nemohu absolutně vyznat, jako našinec tomu říkám černá díra:-)) nehledě na fakt, kde vlastně koupili ty obrovské ryby které se tam loví? Někde jsem slyšel názor, že víc jak 20let po revoluci,tam prostě dorostli. Ale taky jsou tu inzeráty typu ,,Koupím kapra, stovku za kilo"

Státní rybářský lístek je vlastně přežitek,který platí jen ten poctivý tichý blázen:-)

PS: Vánoční kapr vám doufám chutnal, vzpomeňte si čí je to práce. Velrybářů nahoře určitě ne.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Černík | pondělí 26.12.2011 7:33 | karma článku: 13,69 | přečteno: 1513x
  • Další články autora

Přemysl Černík

Bomba v Roudnici nad Labem

11.6.2013 v 7:00 | Karma: 6,95

Přemysl Černík

Deštivá

31.5.2013 v 8:33 | Karma: 2,59

Přemysl Černík

Všem

24.12.2012 v 8:25 | Karma: 4,66

Přemysl Černík

Nahonem

14.12.2012 v 8:44 | Karma: 4,99