Óda na socialistické hejtmany v čele s Davidem Rathem

David Rath už mě může překvapit máločím, přesto se mu to podařilo. Včerejší tisková zpráva ČSSD, pod níž se vyjímá jeho jméno, objasňuje občanům, kdo za ně vlastně platí poplatky v krajských zdravotních zařízeních. Je to sama "matka Strana ČSSD", alespoň to tedy vyplývá z originálního textu tiskové zprávy ČSSD.  

V něm se mj. dočteme: "Tím, že ČSSD splnila svůj předvolební slib a hradí za občany v lékárnách zřizovaných krajem poplatky..." (http://www.cssd.cz/s14983/tiskove-zpravy/a21727.html)

Jásejme. Přestože je ČSSD strana bohatá, téměř miliardu korun, kterou v letošním roce hodlá třináct statečných socialistických hejtmanů za poplatky zaplatit, musí matku Stranu velice rychle finančně vyčerpat a dá se tak očekávat rychlý krach této obdivuhodné strany, vedené uctívaným géniem Jiřím Paroubkem… Gratulujme České republice, která si tímto sebedestruktivním a hrdinským krokem socialistických hejtmanů výrazně pomůže, protože ji zbaví takových politických velikánů, jakými jsou pánové Rath, Dryml a Paroubek.

Pokud se tak opravdu stane, jsem odhodlán založit sbírku na sousoší slávy pro paní hejtmanky Vaňhovou a Emmerovou a pány hejtmany Haška, Palase, Martínka, Eichlera, Novotného, Zimolu, Běhounka, France, Ratha, Tesaříka, Mišáka, všechno to ctihodné členy ČSSD. Přísahám, že jim budu každý rok 1. února u příležitosti výročí začátku jejich ďábelského plánu na finanční vyčerpání ČSSD posílat květiny či láhev kvalitního alkoholu. Dodnes jsem odmítal, aby za mě poplatky v nemocnici či lékárně platil kraj, od teď, když už vím, že je za mě platí ČSSD, budu do krajské lékárny a nemocnice docházet každý den. Udělejte to i vy, pomůže to dobré věci…

Teď už ale vážně. Nejde totiž pouze o to, že David Rath a spol. se domnívá, že „kraj jsem já“, resp. „já a ČSSD jsme kraj“, ale především o to, že David Rath a spol. takto marnotratně zacházejí s penězi nás všech, kteří patříme k daňovým poplatníkům. Ptejme se proto Davida Ratha a spol. na každém kroku na to, kde na proplácení poplatků v krajských nemocnicích a lékárnách vzali. Ptejte se jich také na to, z čeho nechají opravit krajské silnice, z čeho budou investovat do rozvoje krajského zdravotnictví či školství, či jaké finanční rezervy socialisté  na krajích nalezli a kolik jich tam hodlají nechat po jejich odchodu….

Hejtmani z ČSSD přišli k bohatému krámu, celkově je po jejich předchůdcích z ODS a KDU na účtech krajů sedmnáct miliard korun, takže „prožírat“ mají zatím socialisté co. Těchto sedmnáct miliard však nikdy nebylo určeno na proplácení poplatků ve zdravotnictví, ale na spolufinancování nákladných projektů financovaných z EU. Místo toho z nich naši hrdinové z ČSSD zaplatí poplatky…

Otázka je, z čeho se poplatky a chod kraje bude platit potom …ale to už ČSSD nezajímá. Žijeme přece jen jednou, né? Aneb jak to kdysi napsal František Gellner v básni „Perspektiva“, která vyšla ve sbírce nesoucí příhodný název  „Po nás potopa“:

Má milá rozmilá, neplakej!
Život už není jinakej.

Dnes buďme ještě veseli
na naší bílé posteli!

Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví.
Zejtra si lehneme do rakví.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Cerha | pátek 30.1.2009 10:45 | karma článku: 48,13 | přečteno: 13932x