Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čeští socialisté a internet? Umělé oplodnění v akci...

V poslední době se zdá, jakoby ČSSD začala takřka „ovládat“ český internet. Tento názor podporují někteří publicisté a rádi ho slyší i v Lidovém domě. Nic však není tak daleko pravdě, než tato představa. Realita je taková, že ČSSD po výprasku ve volbách do EP, v němž internet hrál velkou roli, zjistila, že něco jako internet vůbec existuje.

V Lidovém domě došlo po volbách do EP k najmutí několika lidí, kteří se na internet zaměřili a mají socialistům pomoci k jeho „ovládnutí“. ČSSD spustila své internetové zpravodajství (které např. ODS úspěšně provozuje několik let), snaží se pracovat na facebooku – ať již oficiálně, jak to např. činí Zdeněk Škromach, či Richard Falbr, tak i neoficiálně – zde lze např. upozornit na skupiny Green Revolution, nebo Pusťme je k vodě. Kapitolou samo pro sebe je „naverbování“ bloggerů na serveru idnes.cz. Výše zmíněné není žádným tajemstvím, na oficiálním serveru ČSSD existují nejméně dva pokyny, jak nalákat přívržence socialistů k bloggování na idnesu, či zakládání profilů na facebooku.

http://i-news.cssd.cz/s1836/a5405.html

http://i-news.cssd.cz/novinky/s1824/a5299.html

Oficiální činnost Lidového domu na internetu však prozatím trpí porodními bolestmi, její činnost navíc negativně poznamenává, pro socialisty a Jiřího Paroubka zvláště, nepřátelské prostředí českého internetu. Za relativní úspěch lze označit působení Zdeňka Škromacha na facebooku, který se za krátkou dobu stačil spřátelit takřka s tisícem lidí, po oficiální facebookové skupině ČSSD však zatím není ani vidu, ani slechu (oficiální skupina ODS má již přes 5500 podporovatelů) a to již nemluvím například o využívání youtube , twitteru atd.

Ještě mnohem hůře jsou na tom neoficiální aktivity socialistů. K antiódéeskovým skupinám Jsem taky mladý a nevolím ODS!!!, či „Pusťme je k vodě“, se doposud přidalo pouze pár stovek přívrženců, o moc úspěšnější nebyla ani přes svou masivní medializaci skupina Green Revolution, blízká Olze Zubové.

Proč tomu tak je? Jednoduše proto, že na českém internetu se převážně pohybuje skupina lidí, která socialistům jejich politiku nevěří. Pohybují se na něm totiž převážně mladší lidé, kteří si dobře uvědomují, že cesta navrhovaná českými socialisty je cestou do pekel…Zde se dostáváme k podstatě věci – ani M.Zeman, ani V.Špidla, S. Gross, natož J.Paroubek prostě pro tuto skupinu lidí nikdy nebyli, a ani nikdy nebudou, progresivními reformátory. Když se tato přirozená nechuť této komunity navíc podpoří jednáním a výroky Jiřího Paroubka (Czekktek, „cuc na klacku“ aj.), je na malér zaděláno.

Ačkoli se tak ČSSD verbálně snaží prezentovat jako reformní a moderní socialistická síla, jejímiž nejbližšími spojenci jsou např. britští labouristé (na nich ujíždí především Jiří Paroubek), internetová veřejnost je vnímá přesně naopak. Pro internetovou komunitu ČSSD představuje skupinu „strejců“, kteří  ve velké většině sází na závist a zápecnictví. Ačkoli by si to Jiří Paroubek vroucně přál, jednoduchá pravda je, že z něho nikdy Tony Blair nebude.

ČSSD se tak dostává do kleští – navenek se snaží tvářit moderně a bojovat o podporu této komunity, uvnitř však zůstává socialistickou stranou starého střihu, která jakoby se zapomněla na počátku devadesátých let.  Největším problémem ČSSD je to, že se tuto nepřízeň snaží zlomit uměle. Její činnost na internetu je proto tak schematická, že ji prohlédne takřka kdokoliv a působí na první pohled směšně. Zkrátka a dobře, je to tak, jak rád říká Jiří Paroubek „lidé nejsou hloupí“. Otázkou však zůstává, nakolik se toto umělé oplodnění ujme do budoucnosti, nejhorší věc, která by se soupeřům českých socialistů mohla stát, je totiž jejich podcenění.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Cerha | neděle 19.7.2009 9:16 | karma článku: 33,99 | přečteno: 2148x
  • Další články autora

František Cerha

Klára Samková kandiduje na prezidentku

Známá právnička Klára Samková se rozhodla kandidovat na úřad prezidenta republiky. Uvedla to v krátkém prohlášení zveřejněném na svém webu zrcadleni.cz. Mj. v něm píše: "Ne, to není vtip. Myslím to vážně. Moji přátelé o myslí vážně. A kupodivu, i moji nepřátelé to myslí vážně. Věci, které mají být vyřčeny, musí být vyřčeny...."

5.8.2012 v 12:17 | Karma: 6,36 | Přečteno: 1249x | Politika

František Cerha

Jiří Dienstbier si nevybral nejlepší místo pro zahájení své kampaně

Jiří Dienstbier včera zahájil svou prezidentskou kampaň u sochy Tomáše Garigue Masaryka v Lánech. Pokud se chce Dienstbier distancovat od svého někdejšího politického spojence Davida Ratha, tak to nebylo nejšťastněji zvolené místo pro start kampaně.

4.8.2012 v 13:48 | Karma: 15,16 | Přečteno: 923x | Politika

František Cerha

Zeman kontinuálně posiluje, Švejnar a Fischer ztrácí

Volebními výzkumy k prezidentské volbě se věnují tři společnosti - Median, Sofres Factum a Sanep. Každá z těchto společností má odlišnou metodiku sběru dat, i vzorek na němž výzkum provádí. Výsledná data proto nelze vzájemně kombinovat, přesto z nich lze zachytit základní trendy.

30.7.2012 v 8:43 | Karma: 11,49 | Přečteno: 1237x | Politika

František Cerha

Vy chytráci, tohle je Vladimír Dlouhý osobně...

Prezidentský kandidát Vladimír Dlouhý se pořádně zakousl do Facebooku. Zřídil si svou facebookovou stránku, zaplatil reklamu a sbírá podporovatele. Svědomitě pod svými statusy odpovídá na dotazy a připomínky, nebojí se ani reagovat na kritiku. Tato aktivita je chválihodná, jen by možná neměl oslovovat své kritiky slovy "Vy chytráci"...Pokud to však mělo za účel přilákat k jeho facebookové stránce pozornost, tak to cíl splnilo.

29.7.2012 v 8:41 | Karma: 13,44 | Přečteno: 1751x | Politika

František Cerha

Kdo podporuje prezidentské kandidáty?

Zatím nejreprezentativnější výběr podporovateků odtajnil Vladimír Dlouhý. V jeho prezidentské kandidatuře ho podporují: Jakub Cigler (architekt), Václav Cílek (geolog, klimatolog, spisovatel, filosof, překladatel), Zbyněk Frolík (podnikatel), Prof. MUDr. Cyril Höschl, (psychiatr a vysokoškolský pedagog), Jan Hřebejk (režisér), Prof. MUDr. Pavel Pafko (lékař), Karel Poborský (fotbalista)

28.7.2012 v 21:25 | Karma: 10,86 | Přečteno: 1355x | Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Češi se zdrželi souhlasu s migračním balíčkem. Podle Fialy je třeba udělat víc

8. května 2024  10:59,  aktualizováno  14:07

Zástupci členských států Evropské unie ve středu v Bruselu potvrdili shodu na konečné podobě...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, humanitární pomoc se k civilistům nedostane

8. května 2024  9:48,  aktualizováno 

Izrael ve středu oznámil, že znovu otevírá přechod Kerem Šalom z Izraele do Pásma Gazy, který...

„Velmi neobvyklé.“ Izrael vyslal na Eurovizi šéfa bezpečnosti. Pod ochranou je zpěvačka

8. května 2024  13:51

Válka v Gaze a vlna protiizraelských nálad přiměla Tel Aviv, aby do dějiště letošního finále...

Za čtyři miliony eur ze slovenské sbírky pro Ukrajinu nakoupí munici u české firmy

8. května 2024  13:37

Za první čtyři miliony eur (100 milionů Kč) ze slovenské sbírky na nákup munice pro Ukrajinu bude...

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3031x
Angažovaný pozorovatel společenského dění.Více na www.kampanzive.cz a www.pioneers.cz