Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

České zdravotnictví funguje. Chcete konkrétní důkaz?

Popíšu zřejmě zázrak. V době, kdy je tak moc "in" nadávat na české zdravotnictví ho pochválím. Před dvěma měsíci jsem se stal otcem a musím říci, že ani já, ani má přítelkyně, nemáme k péči zdravotníků takřka žádné připomínky. Jsem výjimka? Myslím, že ne. Jen je v dnešní době poplatků a populistické rétoriky Davida Ratha populárnější říkat, jak je všechno v našem zdravotnictví špatně a že za to můžou Cikrt s Julínkem.

Nebudu zastírat, že příprava na porod byla plně v režii mé přítelkyně. Byla to ona, která mě „dotáhla“ do mateřského centra, abych si vyslechl, co mě vlastně čeká. Byla to ona, kdo mě přesvědčil, abych šel k porodu, byla to ona, kdo si vybral porodnici, v níž chtěla rodit. Já jsem byl pouze sekundárním aktérem tohoto skvělého procesu.

Příprava v mateřském centru byla v pohodě, dozvěděl jsem se spoustu věcí, přičemž některé jsem ani podle mého názoru vědět nemusel. „Hledání“ vhodné porodnice proběhlo také bez výraznějších problémů. Přítelkyně nejdříve chtěla rodit v porodnici v Neratovicích, nebyl to problém, jen nás férově upozornili, že je možné, že porod přijde v době, kdy v porodnici malují, a dojde k omezení provozu. Přítelkyně se proto rozhodla, že se podíváme ještě někde jinde. Vzhledem k našemu bydlišti připadaly v úvahu ještě porodnice v Brandýse a v Mladé Boleslavi. V obou jsme se byli podívat, v obou byl přístup personálu naprosto profesionální, přítelkyně se nakonec rozhodla pro Mladou Boleslav. V ani jedné porodnici neprobíhá žádný proces zapisování, nebo o tom alespoň nevím. Každopádně mám pocit, že od srpna nemá tento socialistický postup probíhat ani nikde jinde… Nevím jak kde, ale jak již jsem napsal, v žádné z výše uvedených tří středočeských nemocnic po nás nikdo nic takového nechtěl…

V den „D“ proběhlo také vše bez sebemenších problémů. Nebudu popisovat detaily, jen zdůrazňuji, že zdravotnický personál v mladoboleslavské nemocnici zvládl vše na jedničku. Od paní na vrátnici, která mi ráno v 5.50 otevírala, přes sestřičky, až po skvělou mladou lékařku, která měla porod na starosti.  Přítelkyně i dcera vše zvládly samozřejmě skvěle také.

Poporodní servis byl také v pořádku. Žádné velké omezování návštěv, jako čerstvý otec jsem měl možnost návštěv takřka neomezeně. Všude bylo čisto, sestry a lékaři příjemní, někdy až moc starostliví. Ani já, ale především ani má přítelkyně a dcera proto nemáme jediný důvod přidávat se k mase nespokojenců, kteří hystericky vyvádí a nadávají na úroveň českého zdravotnictví… Nadávají na arogantní a neschopné doktory a na placení poplatků, aby hned vzápětí utratili daleko větší sumy za nepotřebné blbosti a vynadají prodavačce, že musí čekat frontu.

Závěrem podotýkám, že vše výše zmíněné se odehrálo bez jakéhokoliv všimného, bez protekce… Pokud za ni tedy nepovažujeme kytku, kterou jsem na sesterně nechal.

PS: Moji "milí" anonymní intelektuální velikáni (např. editi, honzanov, vodni zelva, či farsky aj. - pro nováčky na blogu – to jsou přezdívky „statečných“, kteří, nejen pod mými blogy, soustavně nechávají vyhřeznout svou žlučovitou nenávist), přál bych Vám to štěstí a radost, zkuste to, třeba se Vám uleví a nebudete již mít tolik času psát pod blogy své výlevy. Mj. pokud budete psát pod tento článek nějaké své idiotské slinty vztahující se k mé dceři, nebo přítelkyni, zablokuji pod svým blogem diskusi a budete si muset jít řešit své komplexy někam jinam.  Pěkný víkend a neužerte se nenávistí k smrti:-).

Autor: František Cerha | pátek 3.10.2008 14:10 | karma článku: 38,64 | přečteno: 4511x
  • Další články autora

František Cerha

Klára Samková kandiduje na prezidentku

Známá právnička Klára Samková se rozhodla kandidovat na úřad prezidenta republiky. Uvedla to v krátkém prohlášení zveřejněném na svém webu zrcadleni.cz. Mj. v něm píše: "Ne, to není vtip. Myslím to vážně. Moji přátelé o myslí vážně. A kupodivu, i moji nepřátelé to myslí vážně. Věci, které mají být vyřčeny, musí být vyřčeny...."

5.8.2012 v 12:17 | Karma: 6,36 | Přečteno: 1249x | Politika

František Cerha

Jiří Dienstbier si nevybral nejlepší místo pro zahájení své kampaně

Jiří Dienstbier včera zahájil svou prezidentskou kampaň u sochy Tomáše Garigue Masaryka v Lánech. Pokud se chce Dienstbier distancovat od svého někdejšího politického spojence Davida Ratha, tak to nebylo nejšťastněji zvolené místo pro start kampaně.

4.8.2012 v 13:48 | Karma: 15,16 | Přečteno: 923x | Politika

František Cerha

Zeman kontinuálně posiluje, Švejnar a Fischer ztrácí

Volebními výzkumy k prezidentské volbě se věnují tři společnosti - Median, Sofres Factum a Sanep. Každá z těchto společností má odlišnou metodiku sběru dat, i vzorek na němž výzkum provádí. Výsledná data proto nelze vzájemně kombinovat, přesto z nich lze zachytit základní trendy.

30.7.2012 v 8:43 | Karma: 11,49 | Přečteno: 1237x | Politika

František Cerha

Vy chytráci, tohle je Vladimír Dlouhý osobně...

Prezidentský kandidát Vladimír Dlouhý se pořádně zakousl do Facebooku. Zřídil si svou facebookovou stránku, zaplatil reklamu a sbírá podporovatele. Svědomitě pod svými statusy odpovídá na dotazy a připomínky, nebojí se ani reagovat na kritiku. Tato aktivita je chválihodná, jen by možná neměl oslovovat své kritiky slovy "Vy chytráci"...Pokud to však mělo za účel přilákat k jeho facebookové stránce pozornost, tak to cíl splnilo.

29.7.2012 v 8:41 | Karma: 13,44 | Přečteno: 1751x | Politika

František Cerha

Kdo podporuje prezidentské kandidáty?

Zatím nejreprezentativnější výběr podporovateků odtajnil Vladimír Dlouhý. V jeho prezidentské kandidatuře ho podporují: Jakub Cigler (architekt), Václav Cílek (geolog, klimatolog, spisovatel, filosof, překladatel), Zbyněk Frolík (podnikatel), Prof. MUDr. Cyril Höschl, (psychiatr a vysokoškolský pedagog), Jan Hřebejk (režisér), Prof. MUDr. Pavel Pafko (lékař), Karel Poborský (fotbalista)

28.7.2012 v 21:25 | Karma: 10,86 | Přečteno: 1355x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Za Česko chtějí do Bruselu i Slováci a Němec, šanci má až osm stran

20. května 2024  8:48

Do eurovoleb voleb zbývají necelé tři týdny. V pátek a v sobotu 7. a 8. června se rozhodne, kdo...

Policisté obvinili muže, který v motorovém člunu najížděl na rybáře a zranil ho

20. května 2024  8:42

Policisté obvinili čtyřiatřicetiletého muže z Českých Budějovic z trestného činu výtržnictví a...

Českem se v noci prohnala supercela. Padaly i čtyřcentimetrové kroupy

20. května 2024  8:12

Českem se v neděli prohnala supercela, která přinesla krupobití a silné nárazy větru. Bouřky...

Policie zadržela muže s neonacistickými nášivkami. A eviduje další falešné lístky

20. května 2024  8:11

Pražská policie zadržela o víkendu u O2 areny, kde se koná hokejové mistrovství světa, dva muže s...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3031x
Angažovaný pozorovatel společenského dění.Více na www.kampanzive.cz a www.pioneers.cz