Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dwart

8. 10. 2008 12:31
Ach jo

Čekal jsem konkrétní důkaz jak sliboval autor, ale místo toho napsal článek plný nic neříkajících frází. České zdravotnictví je strašný bordel, který jakžtakž funguje jenom díky obětavosti doktorů a personálu, kteří svoji práce berou jako životní cestu a ne jako práci, kde si v 15:59 odpíchnou a jdou s čistou hlavou domů. Ano taky jsem narazil někdy na lékaře, který odvedl vše perfektně, ale nebudu tento případ zobecňovat a jako autor před bordelem zavírat oči. Už se od autora nedočkáme popisu jak by to asi probíhalo, kdyby porodnice v okolí měly zrovna plno a s rodící manželkou pendloval od jedné nemocnice k druhé. Stačí poslouchat lidi kolem sebe a pak by autor nikdy nic takového nenapsal, aspoň ne v takovém duchu. Mohl napsat, že v té a té porodnici u toho a toho porodníka to bylo skvělé, ale napsat na základě jedné zkušenosti, že zdravotnictví v celé zemi funguje tak jak má může napsat jenom amatér nebo demagog.

0 0
možnosti

Gaston

9. 10. 2008 12:33
Re: Ach jo

No jistě, ten autor pouze popisuje svůj zcela "nekonkrétní" případ. Tím se vskutku vašim argumentům nemůže rovnat.

...České zdravotnictví je strašný bordel..., ...jak by to asi probíhalo, kdyby porodnice v okolí měly zrovna plno a s rodící manželkou pendloval od jedné nemocnice k druhé..., ...Stačí poslouchat lidi kolem sebe ....

To jsou aspoň fakta. To je údernost.

0 0
možnosti
N

naep

7. 10. 2008 22:11
PERFEKTNÍ ČLÁNEK

Perfektní příspěvěk, ale snad raději zablokujte diskusi, protože primitivnost zdejších přispěvatelů nemá hranice. Jsem rád, že člověka typu Farský snad nikdy nepotkám. Je to ostuda nás všech, že píšeš česky.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

7. 10. 2008 21:39
Vy jste

měl štěstí,či to tam i funguje a to je dobře.

Důkaz to,ale není.Je to jen váš subjektivní pohled.Stejně tak na některou nemocnici někdo nadává a další se diví jak je to možné,když je on spokojen.Těžko hodnotit jako laik a jedinec.

Jinak blahopřeji.

0 0
možnosti

Gaston

9. 10. 2008 12:35
Re: Vy jste

A co by se podle vás dalo považovat za důkaz?

0 0
možnosti
G

Gmur

4. 10. 2008 9:53
Blahoprani hned zkraje

ono to neni na 100% spatne, ale situace je leckde velmi spatna. Mam pocit, ze jste mel stesti. To je fajn, mnoho mnoho  lidi je totiz ceskym zdravotnictvim znechuceno, aroganci lekaru a neochotou personalu zcela popravu. Nedavno probehl v televizi porad o praktikach v lecebnach dlouhodobe nemocnych.

To co jste zazil vy neni bohuzel pravidlem. To myslim sam vite.

Bohuzel sam kritizujete zlucovitost nekterych kritiku zdravotnictvi a pritom sam nazvete kritiky hysteriky. neni tohle taky zlucovitost?

0 0
možnosti

Gaston

9. 10. 2008 12:38
Re: Blahoprani hned zkraje

A vy si myslíte, že ty negativní případy jslou pravidlem? Proč?

0 0
možnosti

sorgedoktor

4. 10. 2008 9:50
Pane Cerho, neplette si zdraavotnictví

a   fungování porodnice.

Samozřejmě, kliniky jsou na úrovni   snad všech západních metropolí...

Ovšem  v odlehlých oblastech není žádnádortupnost zdravoptní péče..Resp obtížná

0 0
možnosti

Gaston

9. 10. 2008 12:39
Re: Pane Cerho, neplette si zdraavotnictví

Kterou oblast máte na mysli?

0 0
možnosti
MS

sergej:stokurev

3. 10. 2008 23:23
Zdravotnictví funguje

a bude tomu i nadále pokud nebude ministrem ten opičí potRath který slibuje té chátře zase vše grátis. :-©:-© 

0 0
možnosti
F

franta_straka_unban

3. 10. 2008 22:22
funguje

a proto není třeba žádná modrá deforma:-)R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
F

Fiara.L

3. 10. 2008 22:21
Přes všechny výmysly nenažraných podnikatelů

Zdravotnictví funguje jen díky obětavým,špatně placeným řadovým zdravotníkům.V žádném případě to není zásluha ani tunelujících manažerů,ani státu.Je to jen díky lidem,kteří ke zdravotnictví mají jiný vztah,než jen materiální.Nebýt jich,už dávno bychom vymřeli.

0 0
možnosti
P

Ptolemaios

3. 10. 2008 21:31
Samozřejmě že zdravotnictví jako celek funguje

Nevím co autor chtěl zdůraznit. Zdravotnictví funguje po celé desítky let / ano myslím tím i dřívější režim!/ Co se dá vytknout, to je osobní přístup lékařů k pacientům / v ojedinělých případech/. Můj přítel byl před 35 ! lety operován s infarktem a udělali mu bypass.Jeden z prvních v republice / to bylo za socializmu/.Před 15 lety mu museli voperovat druhý,- Krč / nedávno mu operovali na Homolce aneurysma břišní aorty, to vše a vždy zdarma.Nikdy nedal "všimné", byl soustružník v ČKD,a tedy moc neměl.Dnes ovšem bere dost léků a ty nemravné poplatky,zejména lékárníkům za recepty mu užírají z jeho skromné penze.Nestěžuje si i když toho hodně prodělal.Druzí jen kritizují ,ale vůbec nic o zdravotnictví neví.Takoví by měli jet do USA, kde je polovina lidí nepojištěných a když potřebují naléhavou pomoc musí do městských nemocnic, kde ovšem péče je jen ta nejnutnější. Např za porod se v uSA platí tisíce USD, atd. Co si vyřizují Rath a Julínek je jen politika, málo o skutečném zdravotnictví

0 0
možnosti
O

o.kostal

4. 10. 2008 9:15
Re: Samozřejmě že zdravotnictví jako celek funguje

V USA se muzou pojistit vsichni. U nas je pojistka povinna, tak fakt nevim co timhle chcete rict.

V USA za sve pojisteni dostanete odpovidajici produkt, u nas ne.

0 0
možnosti
P

prokyn

3. 10. 2008 20:41
jak kde

myslím že lidi kteri si stežuji na česke zdravotnictvi neznaji mapu...chybí jim celkovy rozhled a porovnani z okolnimy zememi.troufam si tvrdit ze ve stredni evrope patrime na predni mista!!vychod je uplne jinde a ti komanči kteri vykrikuji jak to tady nefunguje by zaslouzili leceni v rumunsku;-€..to ale samozrejme velmi malo souvisi s jednotlivci kteri v systemu pusobi!uvedu priklad..ve zlinske nemocnici mam treba absolutne tragickou zkusenost (a nejenom ja)s chirurgii..to je uplne hrozive oddeleni o kterem koluji po zline historky..na druhou stranu mame jako rodina skvelou zkusenost z te same nemocnice z porodniho ktere je asi o 100metru vedle..takze system je dobry..podle me dostavame za malo penez celkem dost muziky ale ku.ví to par jedincu...

0 0
možnosti
P

prokyn

3. 10. 2008 20:42
Re: jak kde

pardon s ortopedii chybička se vloudila

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3031x
Angažovaný pozorovatel společenského dění.Více na www.kampanzive.cz a www.pioneers.cz