Úspěch se u nás neodpouští!

Každý člověk má nějaké sny, které by si chtěl splnit a ty stojí málo či hodně peněz, záleží na náročnosti snílka. Zpočátku chceme pouze zajistit sami sebe a když zjistíme, že nějaké peníze přebývají, najednou potřebujeme větší prostor k bydlení, více věcí kolem sebe, značkové oblečení, více dovolené a mohla bych pokračovat dál a dál.

Ale každý z nás nepřijde k vysoké finanční částce díky bohatým rodičům, tetičkám a strýčkům, díky dědictví nebo díky sportce, ale plno lidí se musí naučit šetřit s penězi, případně je správně investovat a následně obhospodařovat majetek tím způsobem, aby mu vydělával, ale zásadně na něm neprodělával.

Ale ať už koupíte nemovitost kdekoliv, zejména na vesnici budete za toho špatného, který má dům ve městě i na vesnici (příp. dva nebo tři domy ve městě), podle místních se topíte v penězích a nic neděláte. Většinou za tím stojí plno práce a starostí. Pokud zůstaneme u nemovitostí, nemáte jistotu, zda někoho najdete do podnájmu, zda ten člověk bude slušný, jestli bude platit a máme plno dalších faktorů pro i proti. Ale lidé vidí, že jste vlastníky několika pozemků/domů, máte hodně peněz a začnou vás pomlouvat.

Pomluvy jsou snad to nejhorší, co se v naší společnosti rozmohlo, protože můžete být slušní, jak chcete, ale stejně si na vás něco najdou. Je úplně jedno co – klidně to, že nosíte zelené tričko místo modrého, protože zelená je symbolem bohatství. To jsem si tedy teď vymyslela, ale jedná se o názorný příklad. Pomluvy vám mohou ublížit také do budoucna, pokud budete aktivní a začnete podnikat – dobré jméno firmy je stále něco, co se buduje dlouho a těžko.

Je mi opravdu líto, jak lidé kolem nás neustále sledují, na kom by nenechali nit suchou. Skoro jako by měli právo soudit druhé jen díky tomu, že sami byli neúspěšní.

Začněte podnikat, mějte peníze a všichni kolem vás budou moci puknout závistí!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Čepeláková | pondělí 19.8.2013 14:33 | karma článku: 19,55 | přečteno: 1001x