Ohlédnutí za rokem Draka

            Někdy je potřeba udělat velký krok zpět, abychom viděli, co jsme dokázali a co můžeme v budoucnosti změnit, protože jsme to dosud dělali třeba špatně a nebyli jsme v tom šťastní. Vrátit se na začátek vždy neznamená životní prohru, ale spíše druhou, třetí, čtvrtou a kolikerou šanci pro nás, co se neustále někam vracíme nebo odněkud začínáme.

            Rok 2012 byl pro nejednoho člověka rokem zvratů. Dříve jsem to tak neviděla, ale tentokrát je to možná tím, jaké symboly nového začátku se sešly pospolu. Podle čínského kalendáře byl tento rok rokem draka. Drak je v Číně uctíván, někde je dokonce považovaný za národní symbol – symbol síly, energie a vitality. Podle starověkých Mayů (a určitě i těch dnešních, kteří pokračují ve svých tradicích a způsobu života) byl letošní rok tím, který nám určuje navrátit se k dobrým věcem, otočit zlou kartu v tu dobrou – opět se vrátit k tomu cennému, co nám naše Země přináší, navrátit se k mravním hodnotám.

            Na začátku roku jsem si říkala, že jsou to pověry – co by se letos mohlo stát tak převratného. A přece se stalo! Určitě každý z nás by našel nějaký článek života v tomto roce, který nás posunul zpátky, abychom se zamysleli, nebo vpřed, aby nás popostrčil – osud nás trochu zkouší. Tam a zpět, začátek a konec. Je to jako kruh – symbol dokonalosti, věčnosti a nekonečnosti.

            Abychom ale pochopili podstatu toho, co se nám letošní rok událo, je potřeba se na chvilku zastavit a zhodnotit to. Vypněte televizi, vypněte rádio, nečtěte noviny a promluvte si s rodinou, co pěkného jste zažili, co byste v novém roce uvítali, změnili a řekněte jim, proč je vlastně máte rádi. Vždycky to potěší a lásku pak můžete posílat i dál. Pokud chceme něco změnit, začneme rodinou, okolím a třeba jednou…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Čepeláková | úterý 25.12.2012 22:26 | karma článku: 6,80 | přečteno: 595x
  • Další články autora

Jitka Čepeláková

Když chtějí Vaši smrt...

30.8.2013 v 9:35 | Karma: 18,83

Jitka Čepeláková

Komunismus už prosím ne!

27.8.2013 v 9:55 | Karma: 18,47