Jak silný může být egoismus…

Žijeme ve světě, který je na nás tvrdý. Snažíme se uspět v práci, abychom měli dost financí na uživení rodiny, ale nechceme to jen my sami. Vedle nás stojí další desítky, stovky, tisíce i miliony lidí, kteří by si přáli lepší život. A tak začíná boj.

Máme ale několik možností. V tomto hektickém světě se buď začneme pořádně snažit a nespokojíme se s pracovním místem, které máme. A to tím způsobem, že budeme chtít stoupat výš a výš ve své kariéře, čímž získáme vyšší plat. Ale vyšší plat znamená také méně času na rodinu, hektický život, horší zdraví a mnohdy také nespokojenost se sebou samým.

Pokud se tedy spokojíme s nižším platem, žijeme sice od výplaty k výplatě, ale zato máme čas na rodinu. Jenže pak přijde ztráta zaměstnání a co člověk dělá znovu, aby uživil rodinu? Hledá místo, opět se pere se životem, aby v něm uspěl. Dnes tedy opravdu nemluvím o těch, co svůj boj vzdávají a po pár neuspěších již nehledají.

Ale po čem člověk prahne ze všeho nejvíce je uznání. Přiznejte si to, milí blogeři na idnes.cz, copak nesledujete svou karmu? A co Vaše karma článků?

Ráda bych se zde však zmínila o jiném uznání. Jsem mladý člověk a rodinu ještě zakládat neplánuji, a tak uznání se mi může dostat od rodiny, kamarádů a případně zaměstnavatelů na brigádách. První varianta - uznání od rodiny se získává velmi těžce.

Někdy mám pocit, že cokoliv člověk řekne, je špatně, cokoliv udělá, je také špatně, protože jsme mladí a nezkušení, a tak nemáme žádnou představu, jak to ve světě chodí. Někdo je tak vychováván s lokty ostrými, jiní neví, jak to naučit, protože to sami neumí. S rodiči je to někdy tak, že dokud nebudete mít prokazatelné výsledky úspěchu, jste neúspěšní a pořád se máte co učit.

Jestliže to někdo z vás měl jinak, je šťastný člověk a i za drobné úspěchy jako je povedený článek, dobře uvařené jídlo apod. jste byli odměněni pochvalou a drobným uznáním, můžete si gratulovat.

Ráda bych tento článek zakončila touto myšlenkounepřenášejte si své negativní pocity do své budoucí rodiny a změňte negativní myšlení na pozitivní, i když vás okolí nepodporuje. Štěstí je jen otázkou rozhodnutí a je jen na vás, jak moc šťastní budete.

Přeji vám nádherný, slunečný a úspěšný den :)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Čepeláková | pondělí 12.8.2013 8:00 | karma článku: 6,38 | přečteno: 329x
  • Další články autora

Jitka Čepeláková

Když chtějí Vaši smrt...

30.8.2013 v 9:35 | Karma: 18,83

Jitka Čepeláková

Komunismus už prosím ne!

27.8.2013 v 9:55 | Karma: 18,47