Ideální partner, ideální partnerka?

            Někdy už mám opravdu pocit, že se celý svět kolem mě zbláznil, a to zejména na internetu. Můžeme najít plno serverů pro ženy, kde jsou články o tom, jak má vypadat perfektní žena a perfektní muž. Ale je vůbec možné toho dosáhnout?

            Když mám chvilku volna, ráda si pročítám tyto „ženské servery“, kde najdu zajímavé inspirace (například pro vaření, ruční práce…), ale na druhou stranu mě velmi rozčilují. Je hezké se seznámit s tím, co se nosí, i když vím, že to stejně nosit nebudu a najít si zajímavé recepty, které určitě na blížící se Vánoce vyzkouším. Ale když čtu články o vztazích, je mi z toho doopravdy smutno.

            Často se objevují články typu: 5 věcí, které muži/ženy doopravdy nesnáší, nebo Co dělat, aby Vás nepodváděl, nebo další typu Jak si udržet vztah apod. Určitě každý z vás někdy některý z uvedených článků četl, nebo se alespoň zběžně podíval, o co jde.

            Musím říct, že mě to už fakt štve. Žádné řešení na ideální vztah totiž neexistuje – jeden vám poradí, že se máte rozmýšlet hlavou, jiný naopak že se máte řídit srdcem. Je také důležité si uvědomit, že každý vztah je originální. Má různý vývoj, jiné zázemí a nemůžeme ho tak jednoznačně někam zaškatulkovat, i kdybychom chtěli. Můžeme mu rozumět, ale také nemusíme. Ale jak ven z nějakého škatulkování a rad, jak na to? Udělejte to, co se vám zdá nejlepší! Vždyť chybami se člověk učí, a pokud se z nich nepoučíte hned? Pak vám to určitě dojde později.

            Zdá se vám to kruté? Život je krutý, ale pokud si ho nechcete nechat zkazit a žít tak, jak si přejete a ne podle toho, že někdo vytvořil nějaké dělení, pak vás prosím, velmi vás prosím, nenechávejte se „zblbnout“ těmito články. To že váš muž, nebo žena nesnáší nakupování nebo domácí práce, je přece v osobnosti a ne v nějakém gendrovém rozlišení. Zanechme tedy předsudků o mužích a ženách a rozumně se domluvme mezi sebou, co budeme dělat. Komunikace je totiž tou nejsložitější a zároveň nejdůležitější složkou ve vztahu, kterou je třeba umět ovládat.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jitka Čepeláková | neděle 18.11.2012 14:30 | karma článku: 14,95 | přečteno: 1055x
  • Další články autora

Jitka Čepeláková

Když chtějí Vaši smrt...

30.8.2013 v 9:35 | Karma: 18,83

Jitka Čepeláková

Komunismus už prosím ne!

27.8.2013 v 9:55 | Karma: 18,47