Úvaha idiota?

To je vrchol ! Řekl by Jára Zimerman. A co Vy? Včera jsem ještě nevěnoval zprávě v Novinkách.cz pozornost. Cituji: "Aby zaměstnavatelé měli možnost, tak jak vyplácejí první tři týdny náhrady nemoci, tak aby měli zvýšenou možnost kontroly, ale také postihu za zneužívání nemocenské,"řekl televizi ministr Jaromír Drábek.

           Dnes jsem si přečetl nejvýše souhlasný názor, pak několik dalších, a uvědomil jsem si, že zvyklosti kapitalistického systému, ve kterém se pracujících zaměstnanců mají právo zastat odbory, není respektováno.
          Takže už nemáme ani kapitalismus? Co tedy máme za řád? Či to je neřád? A rozhodování určuje kdo? Někdo by řekl neřádi. To už tady bylo. Vracíme se k řádu, kterému se říkalo otrokářský? Nebo to není řád, ale jenom řádění skupin, či dokonce jednotlivců, kteří byli nazváni ministry financí, práce a další, kteří si zařídili moc prosadit své výmysly přeplácením stranicky podřízených hlasovačů bez vlastních rozhodovacích možností?
         To už jsme na tom tak špatně, že se páni nahoře začali obávat, že by nemuselo zbýt na jejich pro sebe odhlasované královské odměny a pustili se do přerozdělování financí těch dole? Na koho při tom mysleli, když vyhlásili penzijní reformu?
         Koho označili viníkem, když se ozvaly hlasy, že by bylo vhodné symbolicky naznačit, že i oni si solidárně způsobí újmu? Jsou tu přeci důchodci – senioři- penzisté, kteří by chtěli být v teple, chtěli by jíst, chtěli by se léčit. Dokonce mají obavy, zda budou moci žít a reptají. Mohli by dokonce být schopni příště dojít k urně – né k té vlastní, či svých současníků, ale volební. Nedělají se „nezbytná opatření“ spíš pro to, aby už v té urně byli?
       Zatím to ještě nebylo nazváno třídním bojem. V dávné i nedávné době, dokonce i v současnosti, jsou některé režimy nazvány diktaturou, omezováním svobod a dalšími názvy. Jak nazvou historici naši dobu? Bude se ještě používat slovo právo? A kdo určí, co je právem?

A ohlasy na informaci pana ministra? 

Názor s nejvíce souhlasnými hlasy (161)

Alena Pavlíková, Kožlany

Sobota, 5.března 2011, 21:01:28  |  Souhlasím |  Nesouhlasím | +161

A co se takhle pane ministře zabývat tím, že pokud celoročně platíme pojištění, měli bychom pobírat nemocenskou od prvního dne a to stejné výše jako dny ostatní. Co se takhle kouknout na to, že poslanci mají nemocenskou od prvního dne až po poslední a to ve výši 100% platu a ještě se přitom procházejí o berlích v parlamentu, někoho, už si nevzpomínám kdo to byl, tam dokonce na důležité hlasování přivezla záchranka a na pojízdném lůžku byl dovezen až k hlasovacímu zařízení. Vím, že je nemocenská často zneužívána, ale mnozí zaměstnavatelé vás na ni klidně pošlou, když zrovna nemají zakázky, takže vás omezí na svobodě, ale zároveň vás mohou zkontrolovat a když nebudete, sice zdráv, doma sedět na zadku, tak vás vykopnou. Vynikající. Tohle není svobodná demokratická země, ale otrokářská společnost, to co všechno s námi děláte.

Autor: Miroslav Čenský | pátek 11.3.2011 8:58 | karma článku: 16,13 | přečteno: 1611x