18 Zpráva osmnáctá z pobytu v Mariánských lázních - sobotní pohoda

Zdravím všechny duše spřízněné a posílám Vám mnoho pozdravů z Mariánských Lázní - v sobotu mám plánovánu pouze odpočinkovou minerální koupel - takže po snídaní mohu plně relaxovat ve vaně a mazlit se s bublinkama minerálky Balbínova pramene.

Michalovy HoryJiří Čenovský

Cíl dnešního výletu jsou hornické Michalovi Hory, obec ležící 6 km od Plané, spadá pod Chodovou Planou. Dříve významné hornické město, dnes nádherný klidný kout, který má své kouzlo díky okolní přírodě a pozůstatcích středověké hornické činnosti. - http://www.chodovaplana.cz/okoli/michalky/index.htm, pro jeho dosažení volím rychlou cestu - Ferdinandův a Rudolfův pramen, Antoníček v Úšovicích, silnice Mariánské Lázně - Planá. Takže po osmi kilometrech mohu odbočit vlevo do obce Dolní Krampolín, kde se napojuji na cyklotrasu vedoucím údolím Kosího potoka kolem pramenu Čiperka. Jedu překrásnou téměř netknutou přírodou údolní nivou potoka, dříve zde býval mlýn, dnes jsou z něj již jen ruiny.

Před obcí se louším s potokem, cyklostezka vede dále, ale do končin, z nich bych se težko vracel zpět. Na návsi hospůdka hostící trempíky i cyklisty, rožní se zde selátko. Neodolám a občerstvuji se ji já malých Chodovarem. Následuje stoupání do obce Vyškov, kde se cesta láme a sjíždím do Plané. Zde jsem trochu bloudil mezi renovovanými paneláky, ale nakonec dojel i do centra s renovovánými domy na náměstí. Mohl jsem sice sjet i do Chodové Plané, ale tam to již znám. Další cesta vedla kolem Lídla, kousek po obchvatu a vlevo na Kyjov, zde se napojuji na známou trasu - Zadní Chodov, Trstenice, Drmoul a Hamrníky - nemusím zpěchat,,mám skvělý mezičas, najeté kilometry rostou a tam po sjezdu v lázních do Úšovic, po povinné zastávce u Rudolfova pramene mám na tachometru 45km.  

Nyní už je hygiena, večeře a večerní propgram, tentokráte tanečky v Kolibě, návrat již v jedenáct za svitu měsíce, je totiž úplněk. Takže ještě hrnek Rudolfa a Lesního pramene a honem do peřin.

Mějte se fajn, užívejte dne i já se budu snažit cyklista Čenda, táta či lázeňský děda - jak chcete

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Čenovský | neděle 11.9.2011 11:51 | karma článku: 8,15 | přečteno: 785x
  • Další články autora

Jiří Čenovský

Výlet za kouzelným kvítek

24.3.2016 v 10:00 | Karma: 10,44

Jiří Čenovský

Podzim vyhání vodáky z řeky

19.10.2013 v 19:06 | Karma: 10,08

Jiří Čenovský

O důležitosti komunikace

24.5.2013 v 14:27 | Karma: 7,90