07 Zpráva sedmá z lázeňského pobytu v Mariánských lázních

Zdravím všechny duše spřízněné a posílám Vám mnoho pozdravů z Mariánských Lázní - tento den budu mít za sebou již celý týden, je tedy čas na trochu bilancování.

Židovský hřbitov DrmoulJiří Čenovský

Myslím, že to byl krásný týden, plný dojmů a zážitků, je mnoho míst v Česku, která člověk během svého života nenavštíví a když se konečně k tomu dostane - žasne jak krásně zde může být, není nutné se hodit po daleké cizině, a když je tento prožitek ještě proložen setkáním s příjemnými a lidmi, kteří se usmívají, připadá si jako v ráji - jen si nesmí pustit televizní zprávy.

Dnes jsem vstával brzo, venku je docela chladno, při cestě na ranní proceduru - Léčebnou tělovýchovu v bazénu ukazoval teploměr pouhých 12 stupňů, ani po snídaní se teplota nevylepšila. A dokonce i po ultrazvuk levého kolena nedošlo k pronikavému zlepšení, ovšem příznivý start tělocvikem a plaváním v bazénu jsem si nedal pokazit a to mne dnes ještě po obědě čekala masáž a výlet na kole. Budu se muset trochu více obléci a pojedu se kouknout na místa, která jsem si vytipoval včera - židovský hřbitov, kyselka a okolí Panského vrchu.

 Po střídmé večeři bez příloh jsem spolu se spolubydlícím vyrazili na akordeonový večer do hotelu Pacifik. Známé melodie a černý velkopopovický Kozel za padesát, pokus o noční fotografie fontány a okolí, večerní Rudolfův pramen završily úterní den.

Cykloplán jsem splnil, Hamrníky, Drmoul, židovský hřbitov, svatovítská kyselka, Horní ves, Trstěnice a zpět přes Drmoul a Hamrníky do Mariánských lázní - bylo to sice jen 26 km, ale jak hřbitov, tak i kyselka jsou velmi zajímavé a krásné, panovalo pravé cyklopočasí, snad jen trochu méně protivětru by bylo lépe. Domů jsem se vrátil až po páté, přestože jsem vyrážel poměrně brzo, ale měl jsem hodně přestávek na focení a to vždycky jízdu prodlouží, některé z fotografii stojí určitě za zveřejnění.

Mějte se fajn, užívejte dne i já se budu snažit.
Čenda nebo táta nebo děda - jak chcete

PS:další totografie hřbitova a kyselky budou v dalších zprávách  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Čenovský | středa 31.8.2011 12:28 | karma článku: 8,11 | přečteno: 731x
  • Další články autora

Jiří Čenovský

Výlet za kouzelným kvítek

24.3.2016 v 10:00 | Karma: 10,44

Jiří Čenovský

Podzim vyhání vodáky z řeky

19.10.2013 v 19:06 | Karma: 10,08

Jiří Čenovský

O důležitosti komunikace

24.5.2013 v 14:27 | Karma: 7,90