Zjevná totalita mediálních agentur

Neuvěřitelná drzost organizátorů vysílání ČT24 mne přesvědčila, že situace v naší zemi, co se týká existence a budoucnosti demokracie, je více než tristní. Do diskuse o probíhající stávce byli pozváni představitelé agentury, jež stála za klipem „Přemluv bábu.“

Všichni víme, že teenageři, tedy vlastně ještě i nedospělí lidé bez hlasovacího práva měli přemlouvat a vlastně i vydírat důchodce, aby volili pravicové strany.

Podstatou svobodné volby je, že by měla být svobodná, že by se svobodný občan měl rozhodnout sám. Je to vlastně prosté.

Ani komunisté si nedovolili dělat nějakou zvláštní kampaň, co se týká voleb. Všichni jsme se k nim dostavili a věděli jsme proč. Těch několik statečných jedinců, tvořilo číslo naprosto zanedbatelné.

Autoři klipu vlastně naprosto zjevně nabádali k omezování osobní svobody v rozhodnutí, koho volit. Ani nebylo použito slovo přesvědčit, ale přemluvit. Prostě přemluv bábu a přemluv dědka, aby volili pravici, přemluv je jakýmkoliv způsobem.

Ke klipu byli použiti mediální hlupáčci, přidrzlý, známý prcek, typická hvězda českých poměrů a hloupoučká herečka.

Kdyby tito tzv. herci v sobě měli alespoň nějaký žebříček hodnot, nikdy by se k podobnému pokleslému vystoupení nezaprodali. Ale oni dělají čest slovu šmíra, která vlastně téměř vždy za pochybnou slávu a peníze dokázala udělat vše, co se od ní požadovalo.

Nyní vykřikují pravicové strany, že jsou vítězové voleb a mají silný mandát. Český zbabělý a ještě upravený volební systém jim k tomu nahrává, ale Anglie a Amerika by nikdy nepochopily, jak může někdo s tak minimálním počtem hlasů vykřikovat takové nesmysly.

Daleko horší je ale zjištění, kdo vlastně vyhrál, kdo jsou představitelé některých pravicových stran. Ale podstatou je pokleslost a nedemokratičnost našeho mediálního prostředí.

Pokud se pravicové strany považují za vítěze a pokud by byť jediný hlas byl díky pokleslé, nedemokratické, vlastně totalitární mediální masáži, styděl bych se, že patřím mezi takové trapné nevítěze.

Popsal jsem jenom jeden jev. Jeden malý i když velmi vážný a odporný příklad. Uvědomme si, že dnes jsou téměř na všechno najímány mediální agentury, které umí udělat mediální masáž téměř pro všechno. Je to dokonalé zneužití svobody vlastně v rámci všeho. Jak je vidět, nemají žádné etické ani morální zábrany.

Doba, kdy bylo třeba lámat si hlavu problémy, hledat lepší řešení, lepší ideje, tahle doba skončila. Protože mediální moc na tyhle zbytečnosti vůbec nehledí!

Nastoupil čas mediální totality. Každá opravdu lidská bytost se tomu přece musí postavit na odpor!

Autor: Jaroslav Cempírek | sobota 18.6.2011 12:25 | karma článku: 21,81 | přečteno: 1143x