Vyhánějí doktory do emigrace - likvidují český národ

Čeští exulanti odcházeli po obnoveném zřízení zemském pro způsob vyznání víry. Byla to pro Čechy nenahraditelná ztráta. Považujeme-li legionáře za jistý způsob exilu, zejména ty ruské, tak ti bojovali za Československo a proti bolševismu. Pak se utíkalo před Hitlerem, zejména postavit se mu na odpor. Fašisté pak chtěli zlikvidovat inteligenci jako rozum a srdce odboje, jeden příklad za všechny, spisovatel MUDr Vladislav Vančura.

Milá vládo, fašisté věděli, že inteligence, mezi jejíž špičku lékaři patří, je to nejcennější pro český národ, proto ji také nejvíce vybíjeli. Jak si přečtete v pamětech Václava Černého.

Vyhánění lékařů, jejich podhodnocení, je vlastně likvidace kulturní podstaty národa, jeho identity. Anebo chcete říct, že ji, identitu národa, vytvářejí zástupy nezaměstnaných? Takže paradoxně české pravici se daří to, co se nakonec nepodařilo Hitlerovi, zbavovat národ české inteligence, vyhánět českou inteligenci, opravdovou špičku národa.

Pak přichází první emigrační vlna po nástupu komunismu. Zase ztráta identity, Voskovec a mnoho dalších. uvádím Jiřího Voskovce, protože identitu národa samozřejmě na prvním místě vytváří kultura, ale český lékař bývá i nositel a konzument kultury.

Potom přišla emigrace po ruské okupaci, fatální oslabení národa, z něhož jsme se nesebrali doposud, o čemž svědčí to, že vláda si proti spobě postaví nejen podhodnocené dělníky, llikvidované zemědělce, ale i podstatnou část inteligence, lékaře. A pravicový ministr si je tu chce udržet násilím, ať žije svoboda a demokracie.

Potom následuje normalizační emigrace, částečně hodnotová, ale na prvním místě ekonomická. Tam jsme ji mohli alespoň vyčítat národnímu nepříteli Brežněvovi.

Nyní vláda dokázala podobné, co se dělo po Bílé hoře, o co usiloval Hitler, co se podařilo komunistům. Tyto činy vlády jsou odpovědí na její "pravicovost". Žádnou pravicovostí není.

Autor: Jaroslav Cempírek | čtvrtek 30.12.2010 8:35 | karma článku: 15,26 | přečteno: 1199x