Stanislav Bartůšek, jediný český novinář se smyslem pro fair play

Dnes ráno se na ČT 24 odehrál velký český zázrak! Samozřejmě že někteří okamžitě namítnou, že Bartůšek je sportovní novinář, který má smysl pro fair play jaksi přímo v popisu práce, ale tak to není!

Dnes ráno dostal sporťák Bartůšek za úkol projít český „papírový“ tisk a já nevěřil svým uším i očím.

Standa řekl, že nelze přehlédnout doznívání volby prezidenta, že on sice volil jiného kandidáta, tedy knížete, ale naprosto nesouhlasí s nesportovním přijetím porážky velké části Schwarzenbergova tábora. Neumí popřát vítězi, v postatě naznačil, že se nechovají jako příslušníci hokejového národa.

Dále řekl, že se protikandidátovi Miloše Zemana vymstilo, že noviny psaly jednoznačně pro Karla Schwarzenberga, i když se tvářily objektivně, na což volič paradoxně reagoval tak, že jim to spočítal.

Stanislav Bartůšek však pochválil časopis Reflex, který si udržoval podle něj od kampaně odstup, a dokázal o dění informovat objektivně.

Musím se přiznat, že můj poslední blogerský příspěvek /Tajné spiknutí Václava Moravce s Milošem Zemanem/ byl přesně na tohle téma, a neočekával jsem, že by mohl být pochopen, anebo dokonce ponechán třeba o den déle vpředu, protože takovou kritiku průměrný český novinář buď neunese, anebo nepochopí.

Jsem Stanislavu Bartůškovi opravdu vděčný za odvahu a smysl pro fair play, což jsou vlastnosti, které čeští novináři velmi často postrádají, a tak i když si to nepřiznají, se vlastně chovají tak trochu jako normalizační novináři, mají zvláštní typ autocenzury, která je sice jiná, ale moc se neliší od té normalizační.

Kdybych byl Milošem Zemanem, tak bych si vzal právě Stanislava Bartůška pro první poinaugurační rozhovor. Mluvil bych sice s někým, o němž bych věděl, že volil protivníka, ale měl bych jistotu, že bude objektivní. U současných moderátorů sice téměř na sto procent víme, že volili Schwarzenberga, a na tisíc procent si můžeme být jisti, že objektivita bude falešná a hraná, tudíž nebude.

Kdyby si vzal Miloš Zeman Bartůška, byl by to zázrak, ale dva zázraky po sobě jsou nemožné, a tak stačí zázrak jediný, čímž je Stanislav Bartůšek v českém žurnalistickém prostředí vlastně sám.

Stanislave Bartůšku, děkuji, pro sport je tě škoda, ale zůstaň tam, protože nesporťáci by tě jako bílou vránu ze svého prostředí vyštípali! Smysl pro fair play totiž naprosto postrádají!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Cempírek | pátek 1.2.2013 9:33 | karma článku: 30,87 | přečteno: 2585x