Prohra ČSSD vítězstvím

Euroskeptici projdou v Bruselu rychlou převýchovou.

Jak by řekl přítel Špidla. Vysvětlení je jednoduché. Euroskeptici, chlapci z ODS přijedou do Bruselu, a přece jenom se časem porozhlédnou a zjistí, že to není zase až tak nepříjemná věc, tohle poslancování. Kontrola z Prahy daleko, protievropanství je zde považováno za buranství, což jim možná taky dojde, tak se trochu umírní, pokud nechtějí být exoty, jak se jím stal jejich zkladatel a bývalý člen. Na to ale musí už být žaludek povznést se nad takový všeobecný odsudek.

A tak nepatrně ztichnou, nebudou si tolik vyskakovat, protože by se jim asi nelíbilo prohnat se světovými médii, jak se to podařilo již některým jejich osvíceným lídrům. Zkrátka si naši Hanumanové v Bruselu nechají trochu zkrátit ocasy, narážím na Čechův epos, nikoliv na jejich erotické ambice, jež občas dávají jistě zaslouženě na odiv, proč by se jejich blondýny o ně doslova rvaly?

V politice nic nového. Komunisté i vrcholoví svazáci měli před rokem 1989 taky vily s bazény a jistě si tam taky občas hopsli v rouše adamově, ale protože to byli tlouštíci, tak nebylo vidět, jestli mají plavky nebo ne.

No a již se blížíme do cíle. Všichni víme, že nejvyšším cílem politiků je prosperita, zda vlevo, vpravo nahoře a dole nehraje roli. Prosperita je u nich vyjádřena tučností jejich vlastního konta, v tom je jejich umění vládnout, jak levicověpravicové, anebo naopak?

Základním argumentem pak bude, jak tuční konta těchto obětavých, střídmých a téměř anglikánsky puritánských individuí. A jak tohle zaregistrují, tak se jim ten evropský parlament tak zalíbí, že se ztiší, a dají velký pozor, aby si svůj rybníček, svou dojnou krávu, mou milovanou Evropskou unii, nevypustili a nezabili.

Takže budeme nakonec všichni šťastní. Z odpovědné práce pro lid zbohatlí poslanci, ale i my hloupí idealisté, kteří nedostaneme náhradu ani za služební jízdu vlastním automobilem, protože nemáme na to, abychom si ho řádně havarijně pojistili. Naše blbost, kandidovat přece může každý.   

Autor: Jaroslav Cempírek | úterý 9.6.2009 7:31 | karma článku: 10,72 | přečteno: 919x